Kiszúrta Orbán magánrepülőzését, megfigyelték a Pegasus kémszoftverrel

  • narancs.hu
  • 2021.11.22 13:26

Belpol

Pető Györgyöt, az RTL Klub korábbi riporterét megkereste a TEK, hogy ne adjon ki információkat újságíróknak a miniszterelnök repülőútjaival kapcsolatban. 

Újabb újságíróról derült ki, hogy megfigyelték az izraeli Pegasus kémszoftverrel, amivel kapcsolatban Kósa Lajos kormánypárti képviselő elismerte, hogy a Belügyminisztérium vásárolt belüle. A Direkt36 legújabb cikke szerint Pető György, az RTL Klub korábbi riporternének, légügyi szakértőnek telefonszáma is szerepelt abban a kiszivárgott adatbázisban, amelyben a megfigyelések célpontjai szerepelnek. 

Pető volt az, aki még 2015-ben kiszúrta, hogy Orbán Viktor Csányi Sándor OTP vezérigazgató érdekeltségébe tartozó magánrepülőgéppel utazott Párizsba a Charlie Hebdo szerkesztősége elleni merénylet utáni megemlékezésre, ahonnan később nem Budapestre, hanem Zürichbe repült – Pető észrevétele nyomán a hvg.hu számolt be erről. Az RTL kurábbi munkatársa elmesélte a lapnak, hogy évekkel korábban a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei felkeresték az otthonában, hogy Orbán Viktor magánrepülőzéseiről ne adjon információkat újságírónak. 

Pető György 2018-ban egy megfigyelő autót talált a lakcímeként szereplő ház mellett, majd 2019 őszén is megkeresték a titkosszolgálatok ügynökei, de erről titoktartási szerződést írattak vele alá. Szerinte döbbenetes és rendkívül visszás, hogy ma Magyarországon felmerülhet, hogy újságírókat és nekik nyilatkozó szakértőket figyeljenek meg kémszoftverekkel. 

A megfigyelési botránnyal kapcsolatos cikkeinket ITT olvashatja!

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Neked ajánljuk

Vértelenül

A „skót darab” – így emlegetik színházi körökben Shakespeare legrövidebb és egyik legvéresebb drámáját. Átkok, balszerencse, titokzatos balesetek kötődnek mind színpadi, mind filmes adaptációihoz, és változatos rítusok, amelyekkel távol lehet tartani a balsorsot.

Angyalbőrben

A leegyszerűsítésre mindenkor hajlamos kívülálló számára úgy tetszik, az operaénekesi működés két legnagyobb kihívása: magas hangokat kiénekelni és prózában megszólalni. Merthogy mindkét esetben gyakorta észlelhető a fokozott mértékű feszültség fönt a színpadon, és a megbocsátásra rögtön kész együtt­érzés odalent a nézőtéren.

Megnyíló életek

  • Rádai Andrea

Az előadás legnagyobb részében a holokauszt-túlélő 97 éves Katona Éva, Göndör László nagymamája testetlen hangként jelenik meg, mintha ott lebegne a lelke felettünk. Ezt az érzést érdekes módon elsősorban nem a mulandóság melankóliája táplálja, hanem az előttünk megnyíló életek gazdagsága miatt érzett öröm.

Ők így csinálják

  • A szerk.

PTSD – csúnya betegség, az van nekik, szegény Fidesznek, poszttraumás stressz szindrómájuk, immár vagy negyedszázada.