Módosították a Kéktúra útvonalát, így az elkerüli a NER-hez köthető ingatlant

  • narancs.hu
  • 2021. június 27.

Belpol

Hadházy Ákos szerint „az urakat és úrhölgyeket zavarná, ha a pórnép gyalogos turistaként sétálgatna az új kastély körül”. 

„Az optimálisabb túrázás érdekében módosítottuk az Országos Kéktúra útvonalát a Vaskap-árok északi vége és Balatonhenye központja között” – számolt be a Kéktúra.hu. Erre reagálva írta a Facebookon Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő, hogy a módosítással egy NER-hez kötödő „kastélyt” kerülnek ki. 

Az Átlátszó számolt be róla korábban, hogy egy balatonhenyei birtok építését a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője, Guller Zoltán kezdte el, majd egy akkor még ismeretlen tulajdonosi hátterű, Tiborcz Istvánhoz köthető tőkealap lett az ingatlan fejlesztő projektcég tulajdonosa. Aztán az egykori pénzügyminiszter, Oszkó Péter cége, az Oxo Properties Holdings Kft. 2020-ban megvásárolta a Közép-Európai Kockázati és Magán Tőkealap-kezelő Zrt.-hez tartozó Közép-Európai V. Magántőkealap befektetési jegyeit, tehát az ő beruházásuk immáron az ingatlanegyüttes. Hadházy Ákos erre azt irta, hogy „az urakat és úrhölgyeket zavarná, ha a pórnép gyalogos turistaként sétálgatna az új kastély körül”.  

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

 

Neked ajánljuk

Gázlángolj még, baby!

Az inspiráció nagyjából úgy viszonyul a másoláshoz, ahogy a szeretet a kihasználáshoz. Erről tanúskodik Olivia Wilde új thrillere, tartalmilag és formailag egyaránt.

Egy fiktív háború leletei

A fiatal szobrászművész kiállításán fél tucat munka látható, amelyek több szállal kapcsolódnak korábbi alkotásaihoz. Saját bevallása szerint munkamódszerének sarokpontja, hogy a kész mű kétértelmű és nyitott, humoros és egyben ironikus is legyen, valamint reflektáljon társadalmi kérdésekre is. 

Béketurné

„A lehető leghatározottabban szólalunk fel az ártatlan polgári lakosság ellen elkövetett háborús bűnök kivizsgálása érdekében. Egyetlen elkövetett bűncselekmény sem maradhat büntetlenül” – mondta Novák Katalin New Yorkban, az ENSZ-közgyűlésen, hozzátéve, hogy jelenleg Magyarország történetének legnagyobb humanitárius akciója zajlik.

A paraván

A Parlament őszi ülésszakát megnyitó beszédében Orbán Viktor súlyosbodó gazdasági bajaink, mindenekelőtt az infláció okaként az Oroszország ellen bevezetett globális gazdasági büntetőintézkedéseket nevezte meg.