Bíró Lászlót indítja a Jobbik az előválasztáson

  • narancs.hu
  • 2021. június 27.

Belpol

Az ősszel 1700 szavazattal kapott ki Koncz Zsófiával szemben. 

Bíró Lászlót indítja a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6-os választókerületben a Jobbik az ellenzéki előválasztáson. Bíró összellenzéki jelöltként az ősszel 1700 szavazattal maradt alul az időközi országgyűlési választáson a Fidesz jelöltjével, Koncz Zsófiával szemben.

A kampányban előkerültek Bíró László évekkel ezelőtti ügyei, így az antiszemita megnyilvánulásai is, Budapestet például „judapestnek” nevezte. A HírTV-nek korábbi varrodai alkalmazottja pedig azt mondta, hogy a jelölt többször nem fizette ki a bérüket, és egyeseknek több százezer forinttal tartozott. Ezekre a vádakra reagálva a Telexnek akkor azt mondta Bíró, hogy a bérelmaradás hazugság, az antiszemita megjegyzésekért pedig bocsánatot kért. 

A választások után Hadházy Ákos Bíró korrupciógyanús ügyéről posztolt, ugyanis állítása szerint a közös jelölt „egy olyan ember, aki elég egyértelműen részt vett abban, hogy egy kis csapat valódi fejlesztés helyett magára költött 50 millió forint EU-s támogatás egy jelentős részét”. Az ellenzéki pártok visszautasították a független országgyűlési képviselő kijelentését. 

 

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk