Orbán bejelentése: Április 19-én csak az óvodák és az alsó tagozatok nyitnak, a felsősök május 10-én kezdenek

  • narancs.hu
  • 2021. április 14.

Belpol

A 3,5 milliomodik beoltott után kinyithatnak a teraszok, vagyis várhatóan a jövő hét második felében.

Orbán Viktor szerda délután bejelentette a Facebookon, hogy bejelentésre készül, majd egy órával később videóüzenetben arról tájékoztatott, hogy jól, gyorsan haladunk az vakcinációval. A miniszterelnök mindenkinek köszönetet mondott, aki részt vesz az oltási folyamatban. Kiemelte, talán Magyarország a legjobb az "oltakozásban" Európában.

Orbán közölte, az újraindítás következő lépcsőfokát 3,5 millió beoltottnál jelentik majd be. Erre vélhetően a következő héten szerdán, csütörtökön kerül majd sor.

"Akkor kinyithatnak majd a teraszok. Ismét visszakapjuk a régi életünk egy darabját. És hogy a vendéglátósoknak is könnyebb legyen, ezért az őket terhelő teraszdíjat eltöröljük."

A miniszterelnök elmondta, hogy a kormány döntött az iskolák újranyitásáról is, "csak fokozatosan és óvatosan haladhatunk, ezért türelmet és megértést kérek a szülőktől".

 A kormány döntése szerint április 19-én kinyitják az óvodákat, és az általános iskolák alsó tagozatos diákjai is visszatérhetnek az intézményekbe. De a felső tagozatosok számára még marad a digitális oktatás, ők majd csak május 10-én a középiskolásokkal együtt mehetnek vissza az osztálytermekbe.

Orbán szerint felerősödtek a vakcinák elleni politikai támadások. Felhívta a figyelmet arra, hogy senki ne hallgasson az oltásellenes hangokra. Mert "ezeknek az a célja, hogy zavart keltsenek és elbizonytalanítsanak". Arra kér mindenkit, hogy a felkínált oltásokat fogadják el. "Mert az oltás életet menthet."

(Facebook/Orbán Viktor)

Figyelmébe ajánljuk