Orbán Viktor és a kormánypárti portál is eltünteti Bese Gergő atyát oldaláról

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 7.

Belpol

A miniszterelnök fotókat, a Vasárnap.hu írásokat töröl az oldaláról. 

Péntek reggel derült ki, hogy létezik egy legfelsőbb kormányzati köröket is megjárt akta, ami szerint Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Nem sokkal később a kalocsai-kecskeméti érsek irodájának közleménye értelmében Bese Gergőt felfüggesztették papi szolgálata alól. 

Bese a NER-média sztárpapjának számított, a Megafon irodáját is ő áldotta meg, ahogyan a Karmelita kolostort is. Az utóbbiról készült képek már nem elérhetőek Orbán Viktor Facebook-oldalán, vélhetően az eset kiderülését követőe eltüntették azokat – számolt be a Telex.

Ahogyan a Vasárnap.hu nevű kormánypárti oldal is elkezdte eltüntetni Bese Gergő cikkeit az oldaláról, ahol rendszeresen jelentek meg írásai – ezt a hvg.hu vette észre. A honlapon Bese szeptember 2-án megjelent cikke, az Imádság tanévkezdésre című írás már elérhetetlen, az oldal 404-es hibaüzenetet dob fel. De nem csak friss cikkek kerültek le a honlapról: eltűnt például a Szent József ünnepén ki kell hangsúlyozni: férfiak nélkül nem megy című Bese-írás is, amelyet a pap az URL-kód tanúsága szerint 2023. március 19-én publikált. Egyébként a legtöbb Bese-cikk még megtalálható az oldalon. 

A lap megjegyzi, Bese papi hivatása mellett közszereplő és közíró, aki rendre nyilvánosan is hitet tesz egyháza – és főként a Fidesz-kormány – alapelvei mellett. A a PestiSrácok.hu irodáját is ő szentelte fel, fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András ellen, családi egyesületei pedig bő 100 milliós támogatást kaptak az államtól. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit akarhatnak a kínaiak Ferihegyen?

  • narancs.hu

Kínában tárgyalt Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter, aki szerint a turizmus fejlesztése érdekében a kínaiak légikikötőt létesíthetnének a budapesti reptéren. De mit jelent ez?