Dick Cheney korábbi republikánus alelnök Kamala Harrist támogatja

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 7.

Belpol

Ugyanis Donald Trump fenyegetést jelent a köztársaságra. 

Kamala Harris demokrata elnökjelöltre adja le szavazatát a novemberi amerikai elnökválasztáson Dick Cheney volt alelnök, aki mindig is a Republikánus párt tagja volt. a 83 éves politikus ezt közleményben tudatta – írja a hvg.hu

A döntés nem Harris támogatásáról, inkább Donald Trump ellenében született meg.

„Nemzetünk 248 éves története során soha nem volt még egy olyan ember, aki ekkora fenyegetést jelentett volna a köztársaságra, mint Donald Trump”

– fogalmazott a George W. Bush elnöksége idején alelnök Cheney, kiemelve, Trump „hazugságokkal és erőszakkal próbálta meg elorozni az előző választást, hogy megtarthassa hatalmát, miután a választók elutasították őt”.

Cheney lánya, Liz Cheney egy nappal korábban, egy interjúban számolt be arról, hogy apja Harris támogatása mellett döntött. Trump szóvivője erre annyit reagált: „kicsoda Liz Cheney?”. A portál megemlíti, hogy Liz Cheney Wyoming republikánus képviselője volt 2023-ig, egyben alelnöke a Capitolium elleni 2021-es támadásokat kivizsgáló kongresszusi bizottságnak. A bizottság elsősorban azt vizsgálta, Donald Trump milyen szerepet játszott a január 6-i zavargásban.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk