Rogán bizalmi embere sokat kereshetett a 4iG-részvények bedőlésével, felmerült a bennfentes kereskedelem gyanúja

  • narancs.hu
  • 2020. január 1.

Belpol

Kertész Balázs neve is előkerül.

Bennfentes kereskedelemre gyanakszik, s emiatt hatósági bejelentést készül tenni a Magyar Nemzeti Banknál a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szervezete a 4iG részvényeinek kereskedelme miatt — írja a Hvg360. A gyanú oka az, hogy ugyan a 4iG december 10-én állt el nyilvánosan is a T-Systems felvásárlásától, a vállalat részvényei 10 nappal korábban kezdtek el esni.

November 28-án a cég papírjai még 922 forintos árfolyamon zártak, ám másnap már csak 860-on. A tendencia folytatódott, majd december 10-én bezuhant, pedig a cég csak zárás után közölte, hogy mégsem veszi meg a Magyar Telekomtól a T-Systemst. Másnap megint beszakadt az árfolyam, majdnem 550 forintig.

Dióslaki Gábor, a Tőzsdei Egyéni Befektetők Érdekvédelmi Szervezetének vezetője a 4iG-től kikért részvénykönyv alapján a portálnak azt mondta, hogy a bejelentést megelőző napokban egyetlen viszonylag nagyobb, de 5 százalékosnál kisebb tulajdonos kezdett pánikszerűen eladni: a Monavis Holding.

A szóban forgó cég tulajdonosa Kertész Balázs, aki Rogán Antal ügyvédjeként és ügyintézőjeként dolgozott.

false

 

Fotó: Németh Dániel

Figyelmébe ajánljuk

Szól a jazz

Az ún. közrádió, amelyet egy ideje inkább állami rádiónak esik jól nevezni, új csatornát indított. Óvatos szerszámsuhintgatás ez, egyelőre kísérleti adást sugároznak csupán, és a hamarosan induló „rendes” műsorfolyam is online lesz elérhető, a hagyományos éterbe egyelőre nem küldik a projektet.