Budapest egyik legszebb luxusvillájába költözött Rogán Antal titokzatos bizalmasa

  • Nagy Gergely Miklós
  • Németh Dániel
  • 2018. szeptember 6.

Belpol

Kertész Balázs új céget is alapított.

Hosszú cikkben foglalkozunk a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban Rogán Antal titokzatos bizalmasaként megismert Kertész Balázs legfrissebb ügyeivel.

Például azzal, hogy Kertész új céget alapított nyáron, de főleg azzal, hogy kétévnyi felújítás után, úgy tűnik, az ügyvéd valóban beköltözött egy gellérthegyi luxusvillába. Ami nemcsak méregdrágának tűnik, de elég lenyűgözően néz ki mostanában:

false

 

Fotó: Németh Dániel

 

Cikkünkben fényképekkel támasztjuk alá, hogy Kertész rendszeresen feltűnik a szépen felújított villában, de bemutatjuk a Rezeda utcai villa történetét, ahogy azt is, kik sertepertélnek a villa körül, amelynek tulajdonosi köre igyekszik kerülni a nyilvánosságot. Pedig olyan ingatlant tulajdonolnak (már ha többen vannak), amelyből kevés van Budapesten.

Az Index portréja óta tudjuk, hogy Kertész a NER különös, ám annál jellemzőbb és meghatározó alakja, villafoglalása ezért is figyelemre méltó esemény. Cikkünkben a Gellérthegyen található egyéb NER-kötődésekre is kitérünk.

A Kertész Balázsról szóló cikkünket a csütörtökön megjelenő Magyar Narancsban olvashatja.

 


Figyelmébe ajánljuk

A falnak is szeme van

Túlzás lenne azt állítani, hogy a Radiohead különösebben sok vidámságot csalt volna az arcunkra, épp ezért furcsa a némiképp utódzenekarának tekinthető The Smile névválasztása.

Mélyen tisztelt publikum!

  • - turcsányi -

„Vándorcirkuszos szeretnék lenni, hóban-esőben a cirkusszal menni…” – köszöntötte az új évtizedet 1970-ben Karda Beáta.

Szabó, baka, kém

Hogyan válhatott a II. világháború kulcsfontosságú alakjává egy divattervező? Miért hízelegtek nagy hatalmú német vezetők egy töpörödött francia nőnek?

Elfordított arccal

  • SzSz

Hosszú percekig kitartott, éjfekete vászonnal indulunk, amelyet hirtelen vált fel az idilli kép: családi délután a folyóparton, a madárcsicsergést csak a játék és hancúrozás hangjai szakítják meg. Jonathan Glazer filmjében ugyanis a sötétség és a fényesség a szó szoros értelmében egymás szomszédságában honol.

Fejjel a falnak

A rasszizmus mindig újratermelődik, és már csak emiatt is elemi érdekünk, hogy újra és újra elővegyük a tiszaeszlári történetet, és beszéljünk róla.

A jelmez hatalma

A zalaegerszegi színház minden évadban műsorra tűz egy kötelező olvasmányból készült előadást; az idén a Tartuffe-öt a színház színművésze, Farkas Ignác állította színpadra.

Boldogan éltek, míg

Három, fehér menyasszonyi ruhába öltöztetett próbababa tájol minket a lépcsőfordulóban, körülöttük papírból kivágott virágok és levelek, mintha egy kicsit sután berendezett menyasszonyi szalon kirakatát látnánk.

A nem haszonelvű szeretet

Ennél abszurdabb és szerencsétlenebb szituációt nehezen lehetett volna elképzelni, erre tessék. A Kossuth rádión ugyanis épp Balog Zoltán mondta el a reggeli imát aznap, amikor egész mást kellett volna mondania.

A szomorú bohóc

  • Domsa Zsófia

Hjalmar Bergman a svéd próza és dráma egyik klasszikusa. A történetcsokor első darabjában egy svéd vidéki kisvárosban járunk, a múlt század elején, a szerző legjobban sikerült elbeszéléseinek idején. Bergman a realizmust fantasztikummal, a vígjátékot mély tragédiával vegyítő írásmód mestere. A Nagymama és az Úristen egy matriarcha életét és elmúlását, egy társadalom átrendeződését tárja elénk.

Az utolsók

Már az első magyarázkodásuk is átlátszó és röhejes volt: az tudniillik, hogy Svédország NATO-tagsága miatt „vita van” a kormány és a Fidesz-frakció között. Volt ám ilyen vita Finnország ügyében is! Aztán amikor Törökország, amellyel a baráti magyar kormány együtt mozgott a két ország tagságának a blokkolásában, bejelentette, hogy a finnek részükről jöhetnek, Orbán is meggondolta magát.