Ötven iskolás megölését tervezte a miskolci kamasz, végül a TEK vitte el

  • narancs.hu
  • 2023. április 3.

Bűn

A 17 éves fiú magával is végzett volna, ha akciója sikerül.

Volt általános iskolájában akart merényletet elkövetni egy miskolci tinédzser, akit múlt csütörtökön vettek őrizetbe a Terrorelhárítási Központ (TEK) emberei, a bíróság vasárnap pedig már letartóztatását is elrendelte - írta meg a Blikk.

A magántanulóként végzett fiú chatfórumokon és közösségi oldalain osztotta meg másokkal az amerikai fegyveres tömeggyilkosok iránt érzett szimpátiáját, illetve rendszeresen látogatott olyan oldalakat, amelyek EgyesültÁllamokban a közelmúltban történt lövöldözésről számoltak be. Azt is eltervezte, hogy miután betölti a tizennyolcat, az ahhoz szükséges engedélyekkel együtt maga is fegyvert szerez. Ezt helyismerete miatt korábbi általános iskolájában használta volna, ahol elképzelése szerint két tanterembe akart behatolni, így megközelítőleg 50 általános iskolás gyereket lőtt volna le. Amennyiben akciója sikerrel jár, öngyilkosságot akart végrehajtani; ellenkező esetben a rendőrökre is tüzet nyitva a hatóságoktól kényszerítette volna ki a halálos lövést.

A fiatal férfi kihallgatásán tagadta az emberölés előkészületének bűncselekményét. Mint mondta, nagyon komoly pszichés problémákkal küzd, és szerinte erre vezethetők vissza a bejegyzései is – közölte Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség szóvivője. Habár a fiú mentális állapotáról rendelkezésre áll orvosi dokumentáció, a nyomozás során külön kirendelt szakértő fogja megvizsgálni elmeállapotát.

Amennyiben a bíróság bűnösnek találja a gyanúsítottat, emberölés előkészítésének bűntette miatt akár öt év fegyházbüntetésre is ítélhetik.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk