A királyi méhész tájékoztatta a királynő méheit uralkodójuk haláláról, és hogy mostantól Károly szolgálatában állnak

  • narancs.hu
  • 2022. szeptember 11.

Élet + Mód

Kaptáraik fekete masnis gyászszalagot is kaptak.

A brit királyi méhész - évszázados hagyományt követve - értesítette a Buckingham-palota és a Clarence House területén tartott méhcsaládokat II. Erzsébet királynő haláláról - írja a Dayli Mail.

A főméhész azt is közölte a méhekkel, hogy az új főnökük mostantól III. Károly király.

A palota hivatalos méhésze, a 79 éves John Chapple a lapnak azt mesélte, hogy a királynő halálhírét követően pénteken utazott a helyszínre, hogy teljesítse kötelességét, amibe az is beletartozott, hogy a több tízezer méh kaptáraira egyenként fekete masnis gyászszalagokat kötöttt.

A királyi méhész ezután felszólította a méheket, hogy legyenek jók új gazdájukhoz.

A lap szerint a furcsa szokás hátterében egy régi babona áll, miszerint ha nem szólnak a gazdaváltásról a méheknek, akkor azok nem termelnek mézet, elhagyják a kaptárat, vagy akár el is pusztulhatnak.

John Chapple 15 éve szolgál királyi méhészként, és szeretne III. Károly alatt is ebben a pozícióban dolgozni.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk