Összeesküvés a javából: Orbán Soros-emberét tolta fel az EU csúcsára?

Fekete Lyuk

Egy apró részlet elkerülhette a miniszterelnök figyelmét az uniós csúcson.

Ursula von der Leyen nevét kis túlzással a semmiből húzták elő bizottsági elnökjelöltként az Európai Tanács keddi ülésén, így még a híreket lélegző újságíróknak is utána kellett olvasniuk, mit lehet róla tudni azon kívül, hogy Angela Merkel régi szövetségese, jelenleg pedig védelmi miniszter.

Magyar szempontból érdekes lehet, hogy von der Leyen tagja a Müncheni Biztonsági Konferencia tanácsadó testületének. A szervezet honlapja szerint a testületnek 24 tagja van, az ismertebbek közé tartozik Carl Bildt volt svéd miniszterelnök, John Kerry volt amerikai vagy Radoslaw Sikorski volt lengyel külügyminiszter.

És Soros György.

false

Orbán Viktor tehát támogatta a Sorossal egy tanácsadó testületben helyet foglaló von der Leyen jelöltségét, miközben Frans Timmermans elutasítását azzal magyarázta, hogy a holland politikus "Soros embere."

Kovács Zoltán nemzetközi kormányszóvivő pedig azzal kérkedett: Timmermanst a visegrádi négyek "buktatták meg", von der Leyent pedig nemcsak hogy támogatták, de ők tették az asztalra a jelöltségével számoló csomagot.

Ursula von der Leyenről a magyar médiában már korábban előkerült egy fotó (leadképünk), amelyen Soros Györggyel beszélget egy berlini konferencián. Ez és az, hogy Sorossal együtt benne van a Müncheni Biztonsági Konferencia tanácsadó testületében, további bizonyíték arra, mennyire nem szabad komolyan venni a kormány hazugságait.

Arra gondolunk, hogy az utóbbi években a kormánypárti média mindenkire ráütötte a "Soros-bélyeget", aki egy fotón szerepelt az üzletemberrel, vagy közös rendezvényen vett részt, esetleg bizonyos kérdésekben egyetértett vele. Ha egy percig is komolyan vennénk a kormánypártok kommunikációját, akkor ebből az következne, hogy Orbán és a visegrádi négyek lényegében Soros zsebében vannak.

Mi több, a világ legnagyobb és legrafináltabb összeesküvésének legfőbb aktorai: azért támadják az üzletembert, hogy eltereljék a figyelmet arról, hogy ők valósítják meg a Soros-tervet, Orbán Viktor pedig Soros-báb.

Figyelmébe ajánljuk