Kovács Zoltán Twitter-bejegyzésén nevet az internet népe

  • narancs.hu
  • 2019. július 5.

Fekete Lyuk

Finoman szólva máshogy látják a hozzászólók a dolgokat, mint a szóvivő.

Kovács Zoltán uniós kormányszóvívő a közelmúltban posztolt egy bejegyzést a Twitteren, amin két összemontázsolt kép látható: az egyiken Manfred Weber kiviszi egy sátorból Orbán Viktort, a másikon pedig a magyar miniszterelnök cipeli ki Webert, Frans Timmermanst és Jean-Claude Junckert.

 

Kovács annyit írt a képhez, hogy „előtte és utána”, ami arra utal, hogy Orbán Viktor akarata érvényesült az Európai Unió csúcsértékezletén - elemezte a képet a hvg.hu.

A kommentelők azonban nem pont így gondolták, hiszen tény, hogy Orbán Viktor és a V4-ek sikeresen küzdöttek Weber bizottsági elnöknek való megválasztása ellen, viszont Ursula von der Leyer újdonsült jelölt nem a magyar kormányfő érdekei szerint játszik: előfordult például, hogy az Európai Egyesült Államok kiépítésének szükségességét hangsúlyozta, a családjával menekülteket fogadott be a házába, továbbá bírálta a magyar hatóságokat a 2015-ös röszkei fellépésük miatt. Mindazonáltal Frans Timmermans, akiből ugyan nem lesz bizottsági elnök, de alelnök igen, komoly nyomást gyakorolhat a jogaállamisággal kapcsolatos vizsgálatokra.

Figyelmébe ajánljuk