Tehát Bencsik és Bayer szerint a Lecsó című rajzfilm a másság propagandája, mert a patkányból sikeres séf lesz

  • B.P.M
  • 2019. május 6.

Fekete Lyuk

Hiszen ez a legutolsó olyan élőlény, amit a konyhába szeretnénk látni.

Ha vasárnap, akkor Bayer show, ami - ahogyan azt megszokhattuk - a múlt héten is tartogatott izgalmas jeleneteket.

Természetesen szóba került az MSZP-s képviselőnő, Bangóné Borbély Ildikó patkányozása. Bayer ezzel kapcsolatban azt mondta,  „van egy olyan mondás, hogy a mókus is egy patkány, csak jobb a sajtója.” Hozzátette, az aktuális adás egyebek mellett arról szól, ez a mondás mennyire igaz, illetve hogy mennyire a sajtótól függ, hogy melyik patkány mókus, melyik patkány patkány, melyik patkányozás elfogadhatatlan és borzasztó, melyik patkányozás csodálatos és tündéri. (Azt érdemes megjegyezni, hogy Bangónét megelőzve jó két évvel Bayer Zsoltnak is volt egy nagy patkányozása az EchoTV-n).

A műsor vendége Kovács István, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselőjelöltje volt, aki az első részben a vendégek között kapott helyett, de Bayer megszólította, mert a zakóján volt egy kitűző, amin a L'ecsó című filmből ismert patkány, illetve je suis patkány  (franciául patkány vagyok) felirat volt látható.

Kovács adott egy ilyen kitűzőt Bayernek is, aki azt mondta: „ez azért egy különleges patkány, ennek jelentősége van, ugyanis ez a francia animációs filmnek, a L'ecsónak a főhőse. Erről Bencsik András (a Demokrata főszerkesztőjének - a szerk.) barátomnak külön elmélete van, amit én osztok. Ő szokta azt magyarázni, hogy... Ugye miről szól ez a L'ecsó című, egész estés családi mozi? Arról, hogy Párizs legjobb éttermében, egyszer csak ez a patkány kezd el főzni, és olyan zseniálisan főz, hogy a legszigorúbb ilyen éttermi ellenőr, aki a Michellin-csillagokat osztogatja, az is elájul tőle. Az András szerint egyebek mellett arról szól ez a történet, hogy már a kisgyerekek fejében el kell ültetni, hogy a másság milyen csodálatos."

 

A teljes adást itt tekintheti meg.