A Debreceni Egyetem a külügy kérésére megtiltotta a tajvani diákoknak, hogy Tajvan név alatt szerepeljenek egy rendezvényen

  • narancs.hu
  • 2019. május 5.

Fekete Lyuk

A tajvani Külügyminisztérium nem volt elragadtatva.

Hivatalos tiltakozását fejezte ki a tajvani Külügyminisztérium, amiért a Debreceni Egyetem a kínai nagykövetség kérésére és a magyar kormány közbenjárásával nem engedte, hogy a tajvani diákjai Tajvan vagy az ország hivatalos, Kínai Köztársaság név alatt vegyenek részt a Nemzetközi Ételnap nevű rendezvényen - írta meg a 444.hu.

A helyi médium, a Focus Taiwan azt írta, hogy a Debreceni Egyetem mindösszesen pár órával az esemény kezdete előtt tiltotta meg a diákoknak, hogy az ország neve alatt szerepeljenek. A hallgatók tájékoztatták az ország magyarországi képviseletét, akik jelezték aggályaikat az egyetem felé, minek eredményeképpen a hallgatók „Tajvani ételek” felirattal vehettek részt a rendezvényen.

A minisztérium közleménye szerint, a történtek megsértették az emberek érzéseit a „Tajvani tengerszoros mindkét partján”, valamint felhívta a figyelmet a „kínai kormány arroganciájára és humanizmusának hiányára”, továbbá felszólította a magyar kormányt, hogy védje meg a tajvani diákok jogait és érdekeit.

Figyelmébe ajánljuk