Ilyen se volt! – Vajna perelt, de őt büntették

  • narancs.hu
  • 2017. március 1.

Hírnarancs

Matolcsy kamuja, a magyar űrprogram kilövése, Vajna büntetése.

Hatalmas kamu

Matolcsy jókorát hazudott, ami még akkor is hír, ha nem először fordul elő. Az Index azt írja a parlament nemzetbiztonsági bizottságának szerdai üléséről kiszivárgott információkra hivatkozva, hogy semelyik magyar titkosszolgálatnak nincs saját műveletből származó információja Matolcsy összeesküvés-elméletének alátámasztására.

Matolcsy bemutatja az alapítványi támogatással kiadott, róla szóló könyvet

Matolcsy bemutatja az alapítványi támogatással kiadott, róla szóló könyvet

Fotó: MTI

 

Lemondás

Nagy Márton lemondott a BÉT-nél betöltött elnöki pozíciójáról, és az MNB javaslata az, hogy az elnöki pozíciót egy személyben a vezérigazgató, Végh Richárd töltse be, írja a Hvg.hu. Matolcsy szakmai ügyekben leginkább Nagy Mártonra támaszkodott, de a pozíciója most meggyengült, nem teljesen világos, hogy miért, emlékeztet a lap.

Magyar űr

A kormány nem várt helyről kapott támogatást az űrbázisépítéshez — a Magyar Kétfarkú Kutya Párt a Narancsnak délután azt nyilatkozta, örömmel támogatják az építést, hiszen a patafizika nagy tisztelőiként minden fölösleges beruházást örömmel támogatnak.

Hernádi rokona, Garancsi érdekeltsége

Súlyos szabálytalanságokat talált a Direkt36 az Európai Unió egyik támogatási projektjénél, az induló innovatív magyar vállalkozások megsegítésére létrehozott Jeremie-programnál. A 20 ezer dokumentumot tartalmazó belső anyagot a Forbes szerezte meg és a Direkt36 dolgozta fel. „Az EU olyan súlyos szabálytalanságokat talált a programban, hogy 2015-ben hónapokig szüneteltették a pénzek kifizetését, valamint 4,3 milliárd forintos büntetést is kiszabtak” – írják. Az uniós forrásból a Molt vezető Hernádi Zsolt egyik rokona és Garancsi István üzleti érdekeltsége is százmilliókat kapott, áll a cikkben.

Vajna perkál Schiffernek

Andy Vajna, a kartellező – ezt legálisan így le lehet írni, hiszen a büntetőeljárás után a polgári peres eljárást is elveszítette Andy Vajna Schiffer Andrással szemben, írta meg az Mno.hu. „A filmügyi kormánybiztos azért ment perre és követelt 5 millió forintot, mert szerinte sértette a személyiségi jogait, amikor Schiffer egy tavalyi sajtótájékoztatójában lex Vajnának nevezte azt a törvénymódosítást, amely lehetővé tette, hogy olyan cég is részt vegyen állami közbeszerzésen, melyet korábban kartellezés vagy más versenyjogi szabálysértés miatt büntettek meg.” Vajna az alperes számára 120 ezer forint perköltséget, az államnak 300 ezer forint illetéket fizet.

false

Figyelmébe ajánljuk

Hóhelyzet van

  • narancs.hu
Csütörtök éjfélig az ország középső részén 5-15 cm-es vizes, tapadó hóréteg alakulhat ki. Tömegközlekedők, home office-osok előnyben. 

Ének az előcsarnokból

  • - turcsányi -

Quentin Tarantino nem filmrendező, jó, nem elsősorban filmrendező, hanem valami szekta, de híveinek számossága miatt sokkal inkább valamiféle egyház érinthetetlen Jézuskája, aki történetesen filmrendező (is).

Nyomasztó naplemente

  • Kiss Annamária

Az izraeli Hanoch Levin 1975-ben bemutatott méltán híres tragikomédiájának új interpretációjából pont az nem jön át, amitől izgalmas lenne a darabot épp most elővenni: az élni akarás ereje.

 

A múlt titkai

Nem sokon múlt, hogy Brückner Jánosból (1984) festőművész lett; az egyébként kémia–biológia tagozaton eltöltött középiskolai évek alatt fordult a rajzolás felé, majd a kétezres évek elején, amikor az ELTE BTK magyar irodalom és filozófia szakán tanult, kezdett el hobbi szinten festegetni.

Focipálya, lovarda, Dubaj - Rákosrendezőn

Lázár János szerint a volt teherpályaudvar helyére építendő városközpont születése egyenesen Orbán Viktor kívánsága volt, aki a minisztert nemcsak azzal bízta meg, hogy találjon helyet az új szenzációnak, de azt is kikötötte, hogy a területen középszerű projekt nem valósulhat meg.

A 2023-as kormányprogram

Sok ronda disznóság megtörtént már Magyarország parlamentjében a rendszerváltás óta eltelt évtizedekben, de ennél a múlt csütörtöki esetnél szégyenteljesebb aligha.