Lemond Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 4.

Külpol

Volodimir Zelenszkij már korábban bejelentette, hogy átalakítják a kormányt.

Benyújtotta lemondását Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter – jelentette be szerdán a kijevi parlament elnöke. Ruszlan Sztefancsuk közleménye szerint a törvényhozók hamarosan megvitatják a lemondási kérelmet. Ukrajna elnöke, Volodimir Zelenszkij már korábban bejelentette, a kormányban átalakítást hajtanak végre a kabinet megerősítése és az Ukrajna számára szükséges eredmények elérése érdekében.

A NATO-tagorsz?gok k?l?gyminisztereinek tal?lkoz?ja

 
Fotó: Toms Kalnins
 

Kedden az ukrán kormány három másik minisztere is lemondott: távozik a kormányból Denisz Maljuszka igazságügyi, Olekszandr Kamisin, a stratégiai iparágakért felelős, valamint Ruszlan Sztrilec, a környezetvédelmi tárca vezetője is.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Erdélyi, tehetséges és korszerű gondolkodású alkotó volt - Kós Károly életműve a Műcsarnokban

Az építész neve hallatán rögtön Erdély, Kalotaszeg, dekoratív faszerkezetek és meredek tetők jutnak az eszünkbe. Munkássága azonban több a stílusnál; a társadalmat szolgáló építész prototípusát ismerhetjük meg következetes életpályájában. Ezt bizonyítja a Műcsarnokban látható kiállítás is, amelyet születésének 140. évfordulójára rendeztek meg Anthony Gall kurátor közreműködésével.