Az oroszok trójai falovának nevezte Orbánt az ECR frakció lapja

  • narancs.hu
  • 2024. szeptember 4.

Külpol

Ez az a frakció, ahova Orbán Viktor nemrég még nagyon be akart kerülni.

A Giorgia Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) lapjában, a The Conservative-on megjelent, utána onnan gyorsan törölt írásban Orbán Viktort az oroszok trójai falovának nevezték szúrta ki a hvg.hu. Eugen Olariu kolozsvári újságíró azt írta:

„Manapság az Orbán Viktor vezette Magyarország tettei valamennyi előfeltételét teljesítik annak, hogy az Európai Unióban »Oroszország trójai falovaként« emlegethessük.”

Az olasz ANSA szerint Olariu, aki rendszeresen publikál a The Conservative-on, részletesebben is kifejtette véleményét: „A második világháború vége óta a legnagyobbnak tartott humanitárius tragédiában két oldal alakult ki, az agresszor, a Vlagyimir Putyin vezette Orosz Föderáció oldala, és az Ukrajna ügyét támogatók, a NATO és az Európai Unió oldala”. Magyarországot ezután a moszkvai oldalra helyezi, azt írja róla, hogy Orbánnal Putyin „egy trójai falovat épített, amelynek célja az lenne, hogy megkönnyítse kémek bejuttatását egy tagállam területére az Európai Unió destabilizálása érdekében”. Példaként felhozta a magyar vízumkönnyítési programot, amelybe többek között oroszok és belaruszok is bekerültek, a Barátság olajvezeték ügyét és az Ukrajnának uniós alapokból szánt kifizetések körüli magyar ellenállást.

A cikket nem sokkal a megjelenése után törölték az oldalról. Az olasz portálnak az ECR azt a tájékoztatást adta, hogy az írást tévedésből, főszerkesztői jóváhagyás nélkül élesítették, ezért vonták vissza.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Erdélyi, tehetséges és korszerű gondolkodású alkotó volt - Kós Károly életműve a Műcsarnokban

Az építész neve hallatán rögtön Erdély, Kalotaszeg, dekoratív faszerkezetek és meredek tetők jutnak az eszünkbe. Munkássága azonban több a stílusnál; a társadalmat szolgáló építész prototípusát ismerhetjük meg következetes életpályájában. Ezt bizonyítja a Műcsarnokban látható kiállítás is, amelyet születésének 140. évfordulójára rendeztek meg Anthony Gall kurátor közreműködésével.