Négy izraeli túsz holttestét találták meg a Gázai övezetben

  • narancs.hu
  • 2024. május 19.

Külpol

A Hamász alagútjában bukkantak rájuk, még október 7-én ölték meg őket.

Még a Hamász október 7-i támadásának napján gyilkolták meg azt a négy izraeli túszt, akiknek holtteste a Hamász egyik alagútjából került elő a Gázai övezet északi részén – írja a BBC beszámolójára hivatkozva a 444.hu.

Az izraeli védelmi erők elfogott hamászosok vallomásiból szereztek tudomást arról, hol lehetnek a holttestek. Az áldozatokat még Izrael déli részén, a Negev-sivatagban tartott Supernova fesztivál közelében ölték meg, holttesteiket pedig Gázába hurcolták a támadók. A fesztiválon több mint 360 embert mészároltak le.

A holttestek megtalálásáról szóló első szombati hírek még három áldozatról szóltak, az izraeli védelmi erők későbbi közlése szerint az 53 éves Ron Benjamin holttestét is megtalálták a három másik túsz holtteste mellet. A férfi épp egy csoportos kerékpártúrán vett részt a gázai határ közelében, amikor október 7-én a Hamász támadást indított Izrael ellen. Daniel Hagari izraeli katonai szóvivő szerint a katonai hírszerzés megállapította, hogy a férfit szintént ezen a napon ölték meg.

A Hamász támadásában 1200 ember halt meg, 252 embert pedig túszként hurcoltak a Gázai övezetbe. Közülük körülbelül 125-en lehetnek még életben.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk