Kubatov szerint kivérezteti a Fradit a 9. kerület

  • narancs.hu
  • 2021. július 5.

Lokál

Baranyi szerint a Fradi – az országban egyedülálló módon – nem fizet adót a stadionja után a helyi önkormányzatnak.

Kubatov még pénteken írta ki a Facebookra, hogy sose gondolta volna, hogy a Fradinak egyszer majd saját otthonával kell hadakoznia. Az elnök szerint 2020 elején azt kérték, hogy az önkormányzatnak befizetett adót a klub kapja vissza. „Ezt az összeget utánpótlás-nevelésre és tömegsportra fordítottuk volna, ahogy ezt eddig is tettük”.

A posztban azt állította: Baranyi Krisztina hátat fordított a klubnak, minden támogatást megvont a Fraditól. "Eltökélte, hogy kivérezteti a klubot." - fogalmazott.

Erre reagálva most arról ír Baranyi Krisztina, hogy a Fradi – az országban egyedülálló módon – nem fizet adót a stadionja után a helyi önkormányzatnak. Azt elismerte, hogy a korábbi fideszes vezetés visszautalta az adót a klubnak, azonban szerinte a pénzt nem utánpótlás-nevelésre vagy tömegsportra költöttek, „hanem gazdasági igazgatójuk több milliós bérére, meg őrző-védő szolgáltatásokra”.

A polgármester szerint a különböző szakosztályok (női torna, jégkorong, kajak-kenu) jelentős támogatást kapnak a kerülettől utánpótlás-nevelésre.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk