Elmarad a hagyományos nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban

  • narancs.hu
  • 2020. április 28.

Mikrofilm

De a szervezők dolgoznak azon, milyen új formában lehetne mégis szemle.

Elmarad a hagyományos, több évtizedes múltú nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban - jelentette be kedden Andrea Pfeffer Ferklová, a nyugat-csehországi fürdőváros polgármestere.

A fesztivál szervezői korábban azt tervezték, hogy a koronavírus-járvány miatt a rendezvényt júliusról augusztusra halasztják, de a város önkormányzata hétfői ülésén ezt nem fogadta el.

A polgármester közölte: a fesztivál szervezői várhatón még a héten részletes tájékoztatást adnak arról, milyen új formában tartják meg idén a szemlét. Értesülései szerint az idei, 55. nemzetközi szemlét az egész országra kiterjedő filmbemutató-sorozat formájában rendezik.

Tavaly a nemzetközi filmfesztivál 54. évfolyamának zárónapján a Krisztina Grozeva és Petar Valcsanov bolgár rendezőpáros Apa című filmje kapta a fődíjat, a Kristályglóbuszt. Közép-Európa egyetlen A-kategóriás filmszemléjének fődíjáért, amellyel 25 ezer dolláros (8,1 millió forint) pénzjutalom is jár, tavaly 12 film versengett. Magyar alkotás nem volt köztük.

(MTI)

 

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek.