Jól mozog a kispályán is – Papcsák Ferenc ívelése

  • narancsblog
  • 2013.10.02 13:45

Narancsblog

Most röviden összefoglaljuk Papcsák Ferenc politikai pályafutását – ne rémüljenek meg, mert nem lesz szó unalmas közpolitikai kérdésekről.

Papcsák azzal tűnt fel az országos politikában, hogy választási csalási ügybe keveredett: Baktalórántháza egykori alpolgármestere ugyanis az ügyben hozott jogerős bírósági ítélet szerint többeknek 2000 forintot ígért, ha rá szavaznak. Papcsák erről azonban – állítson bárki bármit – mit sem tudott. Miután bekerült a parlamentbe, üldöztetése folytatódott. Ügyvédként bedolgozott ugyanis az első Orbán-kormány idején az Informatikai Kormánybiztosságnak (jogi tanácsadás, jogszabály-előkészítés), és egyesek szerint valótlan tartalmú teljesítési beszámolókat adott le. Ezek Papcsákot fel is jelentették. A perben Papcsákot felmentették (a bizonyíthatóság hiánya miatt – vádlott-társait viszont elítélték). „A szocialista kormánynak semmi sem drága ahhoz, hogy az elmúlt hetek korrupciós botrányairól elterelje a figyelmet” – találta fején a szöget az eset után.

Az ellene több mint egy évtizede szakadatlanul zajló rágalomkampány egyetlen oka a képviselő harcos, kérlelhetetlen korrupcióellenes fellépése lehet. Meg talán az, hogy néha rosszkor van rossz helyen. 2010 után az immár elszámoltatásért felelős kormánybiztos, idézzük, „a pannon polip bögyében volt”. Egyesek nehezményezték, hogy polgármesterként és képviselőként dupla költségtérítést talált felvenni. Merő figyelmetlenségből! Az is fájt nekik, hogy Papcsák fővárosi képviselőként úgy nyalta fel kórházi felügyelő bizottsági tagsága után a tiszteletdíját, hogy az üléseken nem jelent meg, és még azzal is problémáztak, hogy amikor ez kiderült, szemrebbenés nélkül lehazudta. De Papcsák megvédte magát: az újabb sárdobálásnak az az oka, hogy a kórház gyanús ügyeit piszkálni kezdte.

Aztán abba is belekötöttek az örökös bajkeverők, hogy polgármesterként több tízmillió forint értékű külső szerződéseket kötött – jórészt csókosok cégeivel, vitatható szükségességű feladatok ellátására. A kákán is csomót keresők avval is bepróbálkoztak, hogy Papcsák úgymond kerületi közpénzból stafírozta ki a jobboldali sajtót, és hogy volt idő, amikor napi jóval több mint 200 Magyar Hírlapra fizettek elő a hivatal és az önkormányzati intézmények. De Papcsák ezeket is helyretette!

Sokan azt sem voltak képesek szó nélkül hagyni, hogy – miután többek közt ő jegyezte a törvénymódosítást, amely nem köti közbeszerzéshez az ügyvédek alkalmazását – Zugló a jegyző férjének régi, közeli ügyvéd ismerősét foglalkoztatta. Vagy hogy Zuglóban megbízást kapott az az ügyvédi iroda is, amelyben Papcsák ügyvédbojtárkodott. Mások valami városligeti ingatlannal hozakodtak elő, hogy tudniillik ezt jócskán áron alul adták volna bérbe egy olyan vállalkozásnak, amelyben az ügylet lebonyolítása után kevéssel szerzett érdekeltséget a Vagyonkezelő vezetőjével kapcsolatba hozható cég. Borzasztó, hogy egyesek nem bírják a mocskolódást fél órára abbahagyni. A szóban forgó vezető egyébként Papcsák üzlettársának a testvére, és az ő távozása után Papcsák is szükségét érezte, hogy feljelentést tegyen a Vagyonkezelő ügyeiben.

Na és ez a legutóbbi! Egy helyi építési vállalkozó panaszkodik egy felvételen, amiért 100 milliót kellett visszaadnia a vagyonkezelő akkori vezetőjének, és kizárt, hogy ez Papcsák tudta nélkül történhetett. Papcsák a gyanúsítgatásra emberül megfelelt: egy sor feljelentést tett, és megállapíttatott az is, hogy a baloldal be akarja őt mocskolni. A felvételen szereplő fideszes alpolgármester pedig (neki panaszkodik a lehúzott vállalkozó) csak azért viselkedik helytelenül, mert – hála Papcsáknak – nem tudta folytatni addigi üzelmeit. Nem is csoda, hogy – az index.hu cikke szerint – a Fidesz Papcsák személyébe vetett bizalma töretlen.

Ezt gondolják tehát a pénzünkről és rólunk, és már eszük ágában sincs titkolni. A minapi pártkongresszuson a küldöttek újra beválasztották Papcsákot a számvizsgáló bizottságba. A helyére került.

Neked ajánljuk