Védtelenek, védekezzetek! – A Fidesz megint lefejelte a leggyengébbet

  • narancsblog
  • 2013. október 1.

Narancsblog

„A hatóságok kemények lesznek, határozottak, mintha igazi bűnözőkkel állnának szemben. És már csak azért sem ismernek majd kíméletet, mert a klosárok lesittelésével a bűnügyi statisztikát is lehet kozmetikázni.”

Tegnap elfogadta a parlament a szabálysértési törvény Pintér-féle módosító indítványát, mely szerint „a világörökségi területeken tilos lesz a hajléktalanoknak élniük. Ezen túlmenően a helyi önkormányzatok – Budapesten a fővárosi önkormányzat – felhatalmazást kapnak arra, hogy a közrend, a közbiztonság, a közegészség és a kulturális értékek védelme érdekében rendeletben jelöljék ki a közterület azon részeit, ahol jogellenes életvitelszerűen tartózkodni”.

false

Noha a tegnapi törvénymódosításnál visszatetszőbb, embertelenebb képmutatás még a mostani parlamentben is ritkaságnak számít, a Fidesz sajtóirodájának sikerült még ezt überelnie azzal, hogy közleményükben kifejtik, „ma minden hajléktalan számára biztosított az ellátás”, hogy „üres szavak helyett ma tettek segítik a hajléktalanokat: ma már az önkormányzatok kötelező feladata a hajléktalanság megelőzése és a hajléktalanok ellátása”, hogy „a baloldallal ellentétben a jelenlegi kormány nem leépíti, hanem segíti a hajléktalanellátást”.

Mit lehet erre mondani? Hogy ennél már nincs lejjebb, hogy ettől a méretes hazugságtól rég le kellett volna szakadnia a plafonnak? Háborodjunk fel kissé, holnap meg valami másik disznóságon? Ó dehogy!

Inkább arra szólítanánk fel a hajléktalanokat, illetve minden jó érzésű embert, karitatív szervezetet, hogy nyomtassák ki, másolják le és terjesszék ezt a sajtóközleményt. Az érintettek pedig éljenek azzal, amit a papagájkommandó állít. Ha „ma minden hajléktalan számára biztosított az ellátás”, akkor keressék fel az illetékes önkormányzatot, és kérjék a jussukat, bármit is jelentsen ez, és ne tágítsanak, míg meg nem kapják. Van rá még egy hetük, mivel a szégyenletes törvény csak egy hét múlva lép hatályba. Előzzék meg a zsarukat, a köztereseket, a gumibotos kommandósokat.

Már csak azért is, mert egy hét múlva a hatóságok minden bizonnyal örömmel és élvezettel tesznek majd eleget immár alkotmányos kötelességüknek, és erőnek erejével fognak fellépni hajléktalan emberekkel szemben. Kemények lesznek, határozottak, mintha igazi bűnözőkkel állnának szemben. És már csak azért sem ismernek majd kíméletet, mert a klosárok lesittelésével a bűnügyi statisztikát is lehet kozmetikázni.

Figyelmébe ajánljuk