Narancsblog

Mától hivatalos: a Fidesz nagyra értékeli, ha valaki lop, csal és hazudik

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 28., 16:15
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Persze ehhez kérnek néhány szavazatot, de Farkas Flórián ezt is elintézi.

Nagy biztonsági készültség mellett érkezett meg szombaton Farkas Flórián a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség szolnoki tisztújító kongresszusára, a tiszaligeti Városi Sportcsarnokba. A romaügyekért felelős miniszterelnöki biztostól nem lehetett kérdezni, a kongresszusra pedig nem engedték be csak azokat, akik rajta voltak a listán. A RomNet főszerkesztője, Hidvégi-Balogh Attila arról számolt be, hogy az eseményre buszokkal szállították azokat, akik később megerősítették Farkas Flóriánt a szövetség élén. Az újságírónak sikerült bejutnia, közölt is egy rövid videót Farkas beszédéről. A roma vezető egyebek közt az mondta, hogy jöhetnek a gárdisták, „kiabálhat liberális és hangoskodhat szocialista, tudjuk, mire szövetkeztünk, a cigányság alkotórésze a nemzetnek, a cigányság sorsa össze van kötve a nemzet sorsával”. És sajnos Farkas Flóriánéval is – ezt már mi tesszük hozzá –, akinek nyilvánvalóan többet ér a saját boldogulása, mint a nehéz sorsúaké.

A becsületes vezető

A becsületes vezető

Fotó: MTI

A Fidesz az egyetlen párt, amely felvállalja Farkas Flóriánt

A Lungo Drom szombat délutáni közleménye azt írta, Farkas Flórián elnök beszédében kiemelte a májusban Kövér László, a Fidesz-választmány elnökével aláírt megállapodás fontosságát, amely egy hosszú, 16 éve tartó szövetség megerősítését jelenti. Mint mondta, a Fidesz az egyetlen párt, amely felvállalta a cigányság ügyét. Kiemelte, a Lungo Dromnak óriási a lehetősége és óriási a felelőssége is. A kormány elkötelezte magát és rendkívüli erőfeszítéseket tesz 2010 óta a hátrányos helyzetben lévők, így különösen a hazai cigányság társadalmi felzárkózása érdekében. A Lungo Drom ebben partner, és felelősséget vállal a magyarországi cigányság egészéért.

A Magyar Távirati Iroda tájékoztatása szerint a kongresszusra elment az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, Balog Zoltán is, és ha már ott volt, aláírt ő is egy megállapodást a Lungo Drommal. Hogy ebben a megállapodásban mi van, arról egyelőre nem tudni sokat, bár a miniszter arca elég kifejező volt, amikor letették elé a dokumentumokat.

Aláírja

Aláírja

Fotó: MTI

Ebben az egészben az a szörnyű, hogy pont az a Balog Zoltán írt alá együttműködést Farkas Flóriánnal, akinek a legtöbb problémát okozza Orbán romaügyi miniszterelnöki biztosa, hiszen az Országos Roma Önkormányzat programjait a tárca felügyeli. Ennek következtében a miniszter pontosan tudhatja, hogy mennyit loptak és csaltak el Farkas Flóriánék csak a több milliárd forint költségvetésű Híd a munka világába c. projektből, és még számos, elvileg a romák felzárkóztatását célzó programból.

Balog Zoltán mintha egy másik Farkas Flóriánról beszélt volna

De van még ennél is lejjebb, Balog Zoltán egészen elképesztően nyilatkozott Farkas Flóriánról. Szerinte a roma vezető az, aki szabálytalanság esetén eljár, vizsgálatot indít, ha kell, feljelentést is tesz, mert „tiszta kézzel lehet csak részt venni” a roma politikában. Balog Zoltán szerint sokkal jobb ma a romák helyzete, mint 2010-ben volt, a problémák sokkal kisebbek.

Az, hogy Farkas Flórián és köre most bármennyit sikkaszthat, egyelőre nem kerülnek börtönbe – több nyomozás is folyamatban van a zűrös ügyek miatt –, de még a NER-en kívülre se, annak köszönhető, hogy a közvélemény-kutatásokat toronymagasan vezető Fidesznél még így is rettegnek, lesz-e elég szavazatuk jövő tavasszal. Ezért simán bevállalják a szövetséget a csalással vádolt roma vezetővel. Közben pedig ők papolnak arról, hogy az ellenzék lepaktált a sátánnal.

„Azzal fenyegetnek, hogy eltörik a kezem, elgázolnak”

A Fidesz továbbra is számít Farkas Flóriánra – jóllehet az Orbán Viktor által kinevezett miniszterelnöki biztos tele van zűrös ügyekkel, s a múltja sem makulátlan. A Lungo Drom vezéréről és a befolyása alatt álló Országos Roma Önkormányzatról a Farkas ügyeit évek óta nyomozó újságíróval beszélgettünk.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. okt. 28., 16:15
kommentek
8
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 1
  Kovacs
  2017. október 28., szombat 16:31
  Egymást "integrálók"!
 2. 2
  galambocskám
  2017. október 28., szombat 17:57
  Iszonyat ez a flóri, iszonyat. Ilyenkor hajlamos vagyok elhinni hogy a Viktor tényleg zakkant.

  Mert az ő lelkén szárad a dög, senki másén.
 3. 3
  rworse
  2017. október 28., szombat 18:54
  erdőspéterkurvaanyád
 4. 4
  tiszapolgári
  2017. október 29., 10:03
  „Mától hivatalos: a Fidesz nagyra értékeli, ha valaki lop, csal és hazudik”

  Valójában 1995, a tizenhárom Fidesz-közeli cég eladása óta hivatalos.

  Másrészt, ahogyan a Fidesznek tudnia kellett Farkas Flórián előéletéről, ugyanúgy Farkas Flóriánnak is tudnia kellett a Schlecht Csabához, Simicskához, id. Orbán Győzőhöz, Várhegyi Attilához stb. köthető ügyletekről akkor, amikor 2002-ben szövetséget kötöttek egymással. Elég jó, a dolog lényegét kifejező szó ez a szövetség.
 5. 5
  Világos
  2017. október 29., 10:14
  Balogh Zoltán erre jó, hogy ilyent bejelentsen ehhez nem kell pofa.
  Semmi különös ez bent van a szóbeli alaptörvényben:
  Minél több pénzt szerezzél magadnak.Mindenáron. A Szociknak levegőt se!
 6. 6
  rworse
  2017. október 29., 11:10
  5

  Pontosítom a pontosítást:
  Valójában 1992-93, a pártszékházjövedelem (közpénz jellegét vesztő közpénz) magáncégkonglomerátumba és Orbán-családi vállalkozásba fektetése óta hivatalos.
 7. 7
  rworse
  2017. október 29., 11:11
  Zsák a foltját, folt a zsákját.
 8. 8
  harcolj
  2017. október 29., 12:45
  A fideszt(helyesebben mostmár csak csak Orbán-maffia) csak akkor érthető, ha ezt a pénz-hatalom-pénz láncreakcióból szemléljük. Nyilván a hálózat óhatatlanul gátlástalanokból és 15%-ban hülyékből áll. A szavazóknak sajnos nincs kilátásuk igazán az országunkon kívüli világra, pénz és nyelvtudás híján. Marad így a tömegek tudatlanságban tartása, mint hatalmi atomfegyver. Plusz galambocskáj-kommandó.

Komment írásához vagy regisztrálj