Klem Viktor a Nagybőgőben

  • rés a présen
  • 2017. március 8.

Snoblesse

A sorozatsztár Süskindet játszik.

rés a présen: Befolyásolja a független színházi működésedet, hogy televíziós sorozatsztár vagy?

Klem Viktor: Televíziót sokan néznek, színházba az én generációmat elég nehéz becsalogatni. Örülök, mikor a tévés élmény után valaki felcsapja a színházi műsort azzal, hogy na, a sebhelyes képű gyereket nézzük meg színházban! A 011 Alkotócsoporttal elsődleges célunk a fiatalokat karon fogni és a nézőtérre ültetni. Nekik szóló, mai, érvényes előadásokat csinálni.

rap: Mely sorozatokban láthatunk téged jelenleg?

KV: Most nem forgatok tévésorozatban. Sok évadot megélt, nagy siker volt a Mindenből egy van. Imádtam. Utána jött a Hacktion: Újratöltve, ami szintén szívemhez nőtt.

false

rap: Mi a különbség a filmszínész Klem Viktor és a színházi Klem Viktor között?

KV: A filmszínész Klem baseballsapkában és napszemüvegben lép utcára méregdrága holmikban, míg a színházi ikertestvére egy szakadt, rojtos zakóban, sodort cigivel a szájában, szövegkönyvvel a hóna alatt… Hülyülök! Szerintem nincs ma itthon ilyen vagy olyan színész. Ha mázlid van, hívnak. Aztán jön egy gyenge széria. Aztán megint jön a lap. Független vagy kőszínház, tévé vagy film, ha számítanak rád, és ügyed tud lenni az, amit rád bíznak, menni kell!

rap: A Jurányiban most mutatjátok be Süskind Nagybőgőjét, amiben egy nálad jóval idősebb férfi szerepét játszod.

KV: Igen, ez egy kísérlet. Egy elveszett kis csodabogár ez a nagybőgős. Lelkes és kiábrándult, szenvedélyes, de magányos, alázatos, miközben lázadó. Kísérletet teszek arra, hogy a saját, fiatalos hangomon szólaltassam meg ezt a figurát. No meg a saját kezemmel azt a hatalmas, csodás hangszert!  A kiírás szerint játssza és rendezi Klem Viktor, de Kovács Ádám és Radnai Márk a külső szemeim. Horgas Péter készített izgalmas díszletet, és sokan részt vesznek a munkában a 011-stábból.

rap: Kit játszanál szívesen, ha nőt kéne alakítanod, és kit szeretnél rendezőnek hozzá?

KV: Zsótér Sándorral dolgoztunk a főiskolán, és azóta is nyomon követem a munkáit, meghatározó színházi figura. Bátran gondolkodik színházról, merészen nyúl hozzá egy-egy anyaghoz. Az alakok igazságát védi, s ha az megvan, a nemiség olykor nem is olyan fontos. Petrik Andrea csodálatos Lear király volt például. Egy jó rendezőnél akár nagymamát is szívesen játszanék.

Figyelmébe ajánljuk