NERencváros-molinó: fegyelmit indított az MLSZ

  • Narancs.hu/MTI
  • 2023. május 3.

Sport

Íme, a május elsejei Újpest–Fradi mérkőzés jogi következményei.

 

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottságának elnöke az OTP Bank Liga hétfői, Újpest FC-Ferencváros mérkőzéssel kapcsolatban mindkét klubbal szemben fegyelmi eljárás lefolytatását rendelte el.

 Az MLSZ honlapján szerdán megjelent közlés szerint az eljárást a rend megzavarásával kapcsolatos szurkolói cselekményekért"indították.

Az Újpest esetében

megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, pirotechnikai eszközök használata, tárgyak bedobálása, konkrét személy szidalmazása és az ellenfelet sértő molinók kihelyezése miatt,

míg az FTC esetében

megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása, mérkőzés megszakítását eredményező magatartás elkövetése, pirotechnikai eszközök használata, konkrét személy szidalmazása és ellenfelet sértő molinók kihelyezése miatt

indult eljárás.

A május elsejei Újpest–Ferencváros labdarúgó-mérkőzésen, az újpesti Szusza Ferenc Stadionban ezek a feliratok fogadták a lelátón a vendégszurkolókat. 

„Ti vagytok a NERencváros”; „A Fradi csürhe az új békemenet”; „A KESMA legújabb ékköve: Fradi B-közép”; „A párttagkönyvetek még a Holdról is látszik”; „Az irányított bajnokság nem pálya”; „MVM: bajnoki cím emelt rezsiáron”; „Falvak az NB1-ben, fellegvárak az NB 2-ben”.

Bár az MLSZ a közlemény szerint sértő molinót látott a Fradi-táborban is, a legnagyobb felirat, amit megörökítettek a vendégszektorban, jóval barátságosabb volt, mint a liláké:

    A találkozót 3-2-re a Ferencváros nyerte.

Az eset érdekessége, hogy pl. Wintermantel Zsolt (Fidesz), Újpest korábbi polgármestere is véleményt nyilvánított a meccsről:

A leadkép forrása: a ViolaFidelity oldal

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk