- sisso -

  • - sisso -

- sisso - cikkei

Tavaszi áldozat

  • - sisso -

Xavier le Roy francia koreográfus a vezénylés lehetséges formáira írt önálló koreográfiát.

Szentivánéji álom

  • - sisso -

Az egyik legtöbbet játszott Shakespeare-darab a Szentivánéji…, Fehér Balázs Benő rendezése sem akar merőben újat mondani, inkább metaszínházi kutatásokat végez az előadás egészében, kiváltképp a mesteremberek dolgaira fókuszáltan.

Richard Osman: a Csütörtöki nyomozóklub

  • - sisso -

A jó nevű brit producer, műsorvezető és humorista, a BBC One híres vetélkedőjének, a milliós táború Pointless­nek a megálmodója megírta első regényét, mely azonmód nemzetközi bestseller is lett.

Mit tennél, ha ma meghalnék?

  • - sisso -
A Nézőművészeti Kft. előadását Gergye Krisztián koreográfus rendezte, s mint hagyományosan a társulat történetében, ezúttal is Gyulay Eszter dramaturg járta körül a színpadon a lelki jelenséget, illetve viselkedészavart a Másik Oldal című, a társadalmi toleranciát erősíteni hivatott sorozat részeként.

színház - MESE A TÛZPIROS VIRÁGRÓL

  • - sisso -
Klasszikus zenés mesejáték formájában vitte színre a tíz éve alakult Karaván Művészeti Alapítvány társulata Karnauhova és Brauszevics orosz meséjét. A színésztanoda gyermek- és ifjúsági társulata a megszokott módszerével dolgozott, amely azon alapul, hogy tehetséges cigány és nem cigány tanítványok, valamint profi színészek együtt próbálnak, játszanak, közösen értelmeznek, tanulva egymástól, nagy odafigyeléssel.

színház - Karnevál-lakodalom

  • - sisso -
Ha valaki még nem tudná, a Zsámbéki Színházi Bázison idén Szentivánéji álom-tematika van. Minden szárnyas azt rikácsolja már az erdőben, a rakétasilók között, hogy: "Nem szeretlek, soha nem is foglak" - képzelhetik.

Antihős és matuzsálem - Kovács Gerzson Péter táncos

  • - sisso -
Néptánctársulat vezetőjéből lett a húsz éve létező TranzDanz nevű alakulat táncosa, koreográfusa és teoretikusa. Az első, Ideiglenes cím nevű darabja forradalminak számított régen, ahogy az idén május végén bemutatott Örök élet termékek is radikális vállalkozás.

Elbokázott milliók (A táncművészeti szakkollégium döntései)

  • - sisso -
Április végén döntött az NKA Táncművészeti Szakkol-légiuma a benyújtott pályázatokról, május közepére pedig kisebb botrány kerekedett az eredmények miatt, és ismét megoszlott a szakma: konzervatívok versus progresszívek, szociális balettfoglalkoztatók versus kozmopolita eltrafósítók. A baj komoly.

Kövess minket: