Bugyinszki György

  • Bugyinszki György

Bugyinszki György cikkei

Szili Katalin politikusi arcképe: Aki mer nagyot mondani

  • Bugyinszki György
Lassan Dunát lehet rekeszteni azon szocialista politikusokkal, akiknek a neve közszájon forog az MSZP következő lehetséges elnökeként. A komolyan veendők egyike Szili Katalin. A meddő esélylatolgatás helyett azonban érdemesebb sorra venni, hogy az Országgyűlés jelenlegi elnöke mit ért el eddig a politikában, és tettei milyen vezetői stílust vetítenek előre - már ha úgy alakul.

Melegek a jobboldalon - Kúrhatnám polgárok

  • Bugyinszki György
Nemrégiben megalakult az első meleg polgári kör. Tréfa? Provokáció? Vagy valóban melegedik a nemzettest? Tényleg vannak olyan jobboldali érzelmű honfitársaink, akik mernek azok lenni?

Szerver itt, csere ott - A Fidesz adatlopási ügye

  • Bugyinszki György
Fidesz-frakció, február 3., 14.55 - download üzemmód. Előbb tagadták, majd bagatellizálták, végül beismerték. Kedvenc napilapjuk ég, az MSZP lubickol a szerver-gate-ezésben, a rendőrség nyomoz.

Új alkotmánybírót választottak - Sólyom szárnyán

  • Bugyinszki György
Paczolay Péter hétfői bírává választása három okból is rendhagyó. Ez alkalommal nem volt sürgető "feltöltési kényszer" az Alkotmánybíróságnál, és a hagyományokkal szakítva nem várták meg a következő, júniusban aktuális üresedést sem, hogy párban jelöljenek. Minthogy Paczolaynak nincs direkt pártkötődése, az MSZP és a Fidesz nem egymásnak tett gesztust a megszavazásával, sokkal inkább a köztársasági elnöknek - az új bíró ugyanis Sólyom László régi bizalmasa.

Parázna gondolatok - AIDS, katolikus egyház, politika

  • Bugyinszki György
Az AIDS elleni küzdelem december 1-jei világnapján a Magyar Katolikus Egyház szentmisét tartott a Szent István-bazilikában a HIV-pozitívok és AIDS-betegek társadalmi befogadásáért. A gesztus több mint nemes, mondandója kifogásolhatatlan, őszinteségét nem kétlem - így egy pillanatig magamnak sem tudtam megmagyarázni, miért is szorult ökölbe a kezem a hír hallatán. Valamiért falsul csengtek az elfogadás szavai.

Orbán majdnem csütörtököt mondott - Hányadikán választunk?

  • Bugyinszki György
Sólyom tudja, de nem mondja, Orbán mondja, de állítja, hogy nem tudja. Mi meg azt mondjuk - mert úgy tudjuk -, hogy Gyurcsány is tudja, mivel Sólyom neki és Orbánnak is megmondta, csak ezt a nagyközönség nem tudja, mert Sólyom nekik viszont nem mondta. Mármint a 2006-os választások dátumát.

Előszobák mélyén - A lobbizásról és a készülő lobbitörvényről

  • Bugyinszki György
Jó volna tudni, hogy egyes törvények, kormánydöntések milyen egyéni, illetve csoportérdekek nyomására születnek vagy nem születnek meg. Részben ezt célozza az első magyar lobbitörvény tervezete. Az előterjesztők a közhatalmi döntéshozatal folyamatának átláthatóbbá válását remélik tőle, mások nyitva hagyott kiskapukról és alapjaiban elhibázott koncepcióról beszélnek.

Kövess minket: