Manyasz Róbert

  • Manyasz Róbert

Manyasz Róbert cikkei

Fordulat előtt

  • Manyasz Róbert

A katasztrófa óriási kihívás elé állítja Recep Tayyip Erdoğan gazdasági válsággal, erősödő belső társadalmi ellentétekkel és külpolitikai konfliktusokkal küszködő rendszerét. Márpedig májusra választások vannak kitűzve.

Beszorultak

  • Manyasz Róbert

A szerb–magyar határ vajdasági oldalán 2022 végén többször is fegyveres összecsapásba torkollott az embercsempészet. Az újabb menekülthullámmal egyre nehezebben bír a szerb állam, amelynek a zuhanó gazdasággal és a koszovói válság elmérgesedésével is szembe kell néznie.

„Élcsapatot építünk”

  • Manyasz Róbert

A népi modzsahedek a múlt század hetvenes évei óta aktív fegyveres mozgalma immár egy NATO-tagállamban is tanyát vert. A Szovjetunió egykori iráni kedvencei most amerikai pénzből készülnek hazájuk úgymond felszabadítására. A helyi ellenzék potenciális veszélyforrásról beszél, a táborlakók egyre frusztráltabbak.

Raiszi belejt  

  • Manyasz Róbert

A június 18-i iráni elnökválasztás nemcsak a köztársasági elnök személyéről, hanem az iszlám köztársaság legfelső vezetőjének utódlásáról is dönthet.

Az Öreg híd üzenete

  • Manyasz Róbert
A bejrúti kikötőben a múlt szerdán bekövetkezett hatalmas erejű robbanás letarolta a főváros jelentős részét, s megrázta az egész világot. Az eddig az ország gabonatartalékát rejtő hatalmas siló romjainak híressé vált képe jelképes erejű: Libanon katasztrofális helyzetben van, nyolcvan éve megoldatlan problémái immár a létét fenyegetik.

A láthatatlan kistestvér

  • Manyasz Róbert
A magyar kormány kommunikációjában mind gyakrabban bukkan fel a Türk Tanács, mint a bajban megismert egyetlen igaz barát.

A tankok járta sáv

  • Manyasz Róbert
Régóta érett Törökország újabb szíriai katonai beavatkozása. Az offenzíva célja az, hogy a kurdok meggyengítésével új erő­egyensúly alakuljon ki a térségben. És meglehet, valóban bekövetkezik ez – csak épp nem úgy, ahogy azt Ankara elképzelte.

Kövess minket: