Szira Péter

  • Szira Péter

Szira Péter cikkei

Nyúl a bokorban

  • Szira Péter
Erő, dinamizmus, robbanómotor, szakadatlan heavy metal zene: ez a fakitermelő bajnokság. Regionális selejtező, Keszeg, Nógrád megye, patakpart, napsütés és jó levegő.

„Ez nem egy alantas szakma”

  • Szira Péter
A magyar pornófilmgyártás királyaként vonult be a köztudatba. Nemcsak a felnőttfilm kifejezést adta nekünk, de több száz pornófilmet és Michelle Wildot is. A dicső kezdetekről, a szakmai csúcsról, az iparág alkonyáról és a jövőbe mutató projektekről is beszélgettünk.

Ugrásra készen

  • Szira Péter
Múlt pénteken a Fővárosi Választási Biztosság váratlanul jóváhagyta Moldován Lászlónak a Városliget beépíthetőségét megkérdőjelező népszavazási kérdését. Ha az erzsébetvárosi LMP-s önkormányzati képviselő elképzelései szerint alakulnak az események, az olimpia után a Liget projektet is „álomgyilkosság” sújthatja.

A XIV. kerületi Thermopüla

  • Szira Péter
E különböző motivációjú és ambíciójú egyének eddig semmiféle szervezetet, egyesületet nem alapítottak – állítja róluk a beruházó. Ha kitartanak, a Liget-projekt meg fog bukni – mondja róluk a tájépítész. Kimentünk közéjük, hogy megnézzük, mennyire fagyállók. Nem azok ők sem, s az is igaz, hogy ahányan vannak, tényleg annyifélék – s épp így baromi erősek.

Feláldozható bábuk

  • Szira Péter
Július 1-jén meghalt négy tűzszerész a hortobágyi bombázólőtéren. Az érdekeltek közt évek óta beszédtéma volt, hogy a kísérleti lőtér bombamentesítése előbb-utóbb katasztrófához vezet.

A nagy fogás

  • Szira Péter
A Budapesti Nyomozó Ügyészség ügyésze, Végh Tamás – aki a teljes kudarcnak tartott Biszku-ügyben képviselte a vádat – tavasszal igazi drágakőre bukkant egy afgánok között lezajlott üzleti vitában.

Kövess minket: