Tábor Áron

  • Tábor Áron

Tábor Áron cikkei

Piszkosfehér forradalom

  • Tábor Áron

Donald Trump kritikátlan támogatása zsákutcába vezette a Republikánus Pártot, és veszélyes ponthoz az amerikai demokráciát. A kérdés nyilván az, hogy innen hogyan lehet visszajönni? Ám egyelőre csak annyi tudható, hogyan jutottak idáig – ezt mutatja be cikkünk.

Mindennek háttal

  • Tábor Áron
Amerika elszigeteltebbé vált az elmúlt négy évben, az együttműködésre alapuló nemzetközi rend lebontásában érdekelt erők meg a különféle beosztású diktátorok pedig joggal érezték magukat felbátorítva. A külügyi apparátus igyekezett mérsékelni a Trump által okozott károkat – ha marad az elnök, a következő négy évet megemlegeti a demokratikus világ.

A közép ereje

  • Tábor Áron

A végeredmény szorosabb lett a vártnál, ám ez így is jelentős győzelem egy hivatalban lévő elnökkel szemben. Biden és csapata kitartottak eredeti elképzeléseik mellett, jó helyeken folytattak jó kampányt az elegendő elektori szavazatért. De mi következik most?

Normaszegők

  • Tábor Áron
Az elmúlt négy év – és különösen az idei nyár – eseményei rávilágítottak arra, hogy az amerikai demokrácia sosem volt mintaszerű.

Civilizáltabb hangnemben folyt Trump és Biden utolsó vitája

  • Tábor Áron
A káoszba fulladó első vitához képest helyenként érdemi párbeszédet is hozott az amerikai elnökjelöltek utolsó összecsapása. A személyeskedésig fajuló konfliktusok így sem maradtak el, de Donald Trump önmagához képest visszafogott volt, ezúttal viszont egy kifejezetten éles Joe Bidennel került szembe. Sok szavazatot azonban várhatóan a vita nem változtat meg, ráadásul közel ötvenmillióan már azt megelőzően éltek választójogukkal.

Amerika választ: Trump akár újra nyerhet, de egyre romlanak az esélyei

  • Tábor Áron
A felmérések szerint biztosan vezet Joe Biden Donald Trump előtt három héttel az elnökválasztást megelőzően, de a négy évvel korábbi tapasztalatok óvatosságra intenek. A 2016-tal vont párhuzam azonban nem tökéletes, és több jel mutat arra, hogy a választók kezdenek belefáradni Trump elnökségébe.

Kövess minket: