Techet Péter

  • Techet Péter

Techet Péter cikkei

Svarcgelb

  • Techet Péter
Horvátországban a helyzet annyival rosszabb a magyarországinál, hogy ott a sorosista, sátánista és szabadkőműves erők már a jobboldalra is beférkőztek, és átvették a hajdani államfő, Franjo Tudjman pártját, a Horvát Demokratikus Közösséget (HDZ). Legalábbis ezt állították, avagy inkább kajabálták tüntetők pár hete Zágrábban, nemrég pedig a napsütéses spliti tengerparti korzón.

Techet Péter: Svarcgelb

  • Techet Péter
A migrációs válság mellett Európát a következő években az új szeparatista mozgalmak állíthatják súlyos kihívások elé.

Techet Péter: Svarcgelb

  • Techet Péter
Az olasz egységre nem csak Triesztben szokás dühösnek lenni. Azon a Délen, amelyet az északi polgárság állandó nyűgként és teherként él meg, szintén sok kritikusa akad az egységes Olaszországnak. Az északolasz Beppe Grillo komikus 5 Csillag Mozgalma ezért a baloldali és jobboldali populizmus mellé a déli tartományokban a bourbonista, antigaribaldista populizmust is felvette a programjába.

Techet Péter: Svarcgelb

  • Techet Péter
Téved, aki azt hiszi, hogy az ingyensör kommunista utópia. S hogy meggyőződjön tévedéséről, az ilyen történelmileg képzetlen illetőnek elég lenne minden augusztus 15-én felmennie Liechtenstein hercegének kastélyához, ahol addig tarthatja a címeres műanyag poharat a söröscsap alá, amíg a herceg ki nem rúgja estefelé a kertjéből az alattvalókat.

Techet Péter: Svarcgelb

  • Techet Péter
Képzeljük el Demszky Gábor és Tarlós István szerelemgyermekét, aki néha antifasiszta nyugdíjasnak maszkírozza magát, néha a szuperklerikális szuperreakció állig begombolt reprezentánsának, néha meg újgazdag ká-európainak, és idén hatodik ciklusát kezdheti meg egy délkelet-európai ország fővárosának élén. Ezúttal a szélsőjobboldal támogatásával!

Techet Péter: Svarcgelb

  • Techet Péter
Gyertyák és mécsesek égtek Zágrábban a belvárosi Ulica kneza Mislava 8. előtt. Mint amikor halottakra vagy valamiféle támadásra emlékeznek. Az épület körül, az utcán megrendült arcú, jól öltözött zágrábi polgárok álldogáltak kis csoportokban. A hajdani polgárság, a Bürgertum, azaz a purgerek képviselői. Pártjukat jöttek temetni, siratni június elején.

Svarcgelb

  • Techet Péter
Szijjártó Péter nemrég szerbül, bár kissé oroszos kiejtéssel dicsérte egy belgrádi kampányrendezvényen Aleksandar Vučićot – aki akkor még csak Szerbia miniszterelnöke volt.

Techet Péter: Svarcgelb

  • Techet Péter
Egykoron a csehek voltak a Habsburg Birodalom rebellis gyermekei. Mégsem múlt el nyomtalanul a kiköltözés után sem a szülői nevelés hatása náluk.

Techet Péter: Svarcgelb

  • Techet Péter
Carl Techet osztrák író emlékezik meg Das ewige Österreich (Az örök Ausztria) c. írásában egy galíciai hivatalnokról, aki fejét vakargatva ült a népszámlálási kérdőív előtt.

Kövess minket: