Vincze Ádám

  • Vincze Ádám

Vincze Ádám cikkei

„Sosem voltam alfahím”

  • Vincze Ádám
Magyarország egyik legrégebbi black metal zenekara a legendás holland Hammerheart kiadóhoz szerződött, az egyetlen alapítótag, Nagy András basszusgitáros-énekes pedig Arkhé néven is beindított egy remek zenekart, melynek budapesti debütálásakor beszéltünk vele az idén 20 éves első Sear Bliss-albumhoz vezető útról és a jövőről.

A húsember visszatér

  • Vincze Ádám
A Crowbarról minden harminc évnél idősebb egykori Music Television-nézőnek az a jelenet jut az eszébe, amikor a Mike Judge ős­troll által megálmodott Beavis és Buttheadben a két főszereplő szanaszét cinkeli az Existence Is Punishment című Crowbar-dal videóját, különös tekintettel Kirk Windstein énekes/gitáros és Todd „Sexy T” Strange basszusgitáros behízott testalkatára, hiszen körülbelül olyan a látvány, mintha Pálfi György Taxidermiáját néznénk négy percre zanzásítva súlyos, belassított, Black Sabbath-ízű metálzenével kísérve.

Pincék popja

  • Vincze Ádám
Unalomig ismételt történet a Deftones-sztoriból a basszusgitáros Chi Cheng szomorú sorsa, de ezt a kritikát sem kezdhetjük másképp.

Sivatagok legmélyéről

  • Vincze Ádám
Amíg itthon nagyrészt a Pantera és a Down riffjeinek lopkodásában, a kockás ingekben és a szakállnövesztésben merül ki a műfaj, addig a Föld másik feléről még mindig jobbnál jobb lemezek érkeznek a zsánerben.

Szélsőségek sodrásában

  • Vincze Ádám
Az undergroundnak tavaly is jó éve volt: a lengyel black metal világuralomra tört, Amerika pedig az ügyes követőkről szólt.

„Minden héten nemet mondok”

  • Vincze Ádám
A doom metalos Stereochristtal ismertté váló Makó Dávid tavaly két kiváló lemezt is készített: mind a zúzós, vaskos Haw, mind az egyedül őt takaró, folkos The Devil’s Trade anyaga komoly elismerést vívott ki. Az énekes-gitáros a Narancsnak azt is elárulta, hogyan találhat rá valaki a magyar népzenére az amerikai folkon keresztül.

Kövess minket: