rés a présen - 120 és 140 bpm között a lényeg - Bernáth Csaba (Dj Ben)

  • .
  • 2010. november 11.

Trafik

rés a présen: Mikor találkozott a Tits & Clits duó? Bernáth Csaba: Már középiskolában barátok voltunk, de csak 2007-ben derült ki, hogy mindketten írogatunk számokat. Aztán kipróbáltuk a közös munkát, megmutattuk a próbálkozásokat az ismerősöknek, és a pozitív visszajelzések után regisztráltunk a myspace-re az első névvel, ami eszünkbe jutott.Ha nem akartuk volna, hogy figyelemfelkeltő legyen, gondolkoztunk volnavalami szalonképesebb néven, de nemcsak a nevünkre figyelnek fel, hanem a zenére is - gyakorlatilag ekkor alakult a Tits & Clits. rap: Milyen zenét játszotok? BCS: Egy blog nevét tudnánk leginkább ráhúzni az általunk körülölelt zenei stílusokra: "Hard Hitting Hungarian Electro".
Ugyanakkor nem szeretünk címkézni - a számaink és a fellépés stílusa is időről időre megújul, hullámzik a stílusok között. A lényeg, hogy 120 és 140 bpm között legyen a tempó, és a közönség figyelme ne lankadjon.

rap: Vannak saját számaitok, vagy remixekkel operáltok?

BCS: Kiadásaink nagy részében másokat remixelünk, próbálunk időt szakítani saját számokra is, ami nem könnyű, mert egyszerre több felkérésünk van külföldről és itthonról is, viszont egy saját track elkészítése több odafigyelést és energiát igényel. A legutóbbi Epic Run EP-megjelenésünk óta lett pár félkész szerzemény, amiket még idén ki szeretnénk adni.

rap: Mi mindennel foglalkoztok még?

BCS: Nemrég egy New York-i filmrendező, Stephen Alex Vasquez felkérésére írtunk zenét az Amerikában épp hogy kibontakozó electroszcénáról készülő The Electro Wars című dokumentumfilmjének a soundtrackjére. A főcím egy több számból összegyúrt szimfonikus feldolgozás volt, és az elkészült számot olyan nevekkel hagyattuk jóvá, és nyilatkoztak róla elismerően, mint a Justice vagy a Daft Punk. Emellett büszkék lehetünk a hazai remixsikerekre, hiszen dolgozhattunk többek között az Anima Sound System, a Neo, a Magashegyi Underground, a Kerekes Band vagy éppen a Soerii & Poolek számainak újragondolásán is.

rap: Hol léptek fel?

BCS: Itthon a fellépéseink többsége Budapesten van, de alkalmunk nyílt már fellépni Pécsen, Győrben vagy legutóbb Tiszaújvárosban. Legújabb favoritunk a nemrég felújított Mono Klub (Trafó) a fővárosban. Jártunk Németországban, Svájcban, Csehországban, Horvátországban is, de tapasztalataink szerint a magyar közönség a leglelkesebb.

rap: Mikor lesz legközelebb bulitok?

BCS: November 18-án játszunk a Merlinben, 19-én a Mappában, 20-án pedig a West-Balkánban, de 26-án újra ellátogatunk Győrbe is. Decemberben ismét jelentkezünk az októberben indult, váratlanul sikeres saját családias bulisorozatunkkal, a Kontakt!-tal a Monóban, de megfordulunk még a Kuplungban és a Merlinben is.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?