rés a présen - Oltári vagy nem oltári - Nagy György, Infragandhi, dj

  • .
  • 2009. október 8.

Trafik

rés a présen: Hogyan lett a páros Cyborg Templarral, s honnan a nevek? Infragandhi: Akomaság régi, lassan másfél évtizedes, még a Budapestre költözés és a dj-lét előttről datálódik. Az Infragandhi egy ismerőstől jön, amolyan kocsmai nyelvbotlás.
Marketingszempontból kétségkívül szerencsésebb, mintha mondjuk Big George lettem volna.A Cyborg Templar név - gondolom - egy hoszszabb tűnődés eredménye.

rap: Mire szerveződött a Deck Attack bulikommandó?

I: Arra az igényre, hogy ne kelljen Londonig, Berlinig vagy mondjuk Montreux-ig utazni azért, hogy élőben láthassunk zenekarokat, dj-ket, akik fontosak és aktuálisak. Hét éve, az induláskor ilyesmire csak két-három szervezőgárda vállalkozott, ma már többtucatnyi hasonló csapat van, sőt fesztiválok szakosodtak rá.

rap: Mik a kedvenc játszóhelyeitek, milyen közönséget szerettek, milyen irányzathoz tartoztok, milyen zenéket nyomtok szívesen?

I: Nekema West Balkán volt a csúcsrezidencia. Sajnos az most nincs, bár beszélik, hogy hamarosan lesz megint. Aztán nyilván az A38, de nagyon csípem a kis 80-100 fős klubokat is. Igazából minden olyan hely, ahol nem oltárról kell játszani, ahol közvetlen a kontaktus a közönséggel, ahol szabadon cikáznak az energiák közted és a nagyérdemű között, ahol minden húzásodnak azonnal érzed a hatását, breaket, dzsesszt, etnót, hiphopot, drum and basst, bármit.

rap: Te hova jársz zenét hallgatni?

I: Főleg élőzenés helyekre, füstös kocsmákba. Sokat színházba, moziba, keveset a planetáriumba; tornaterembe - sajnos - soha.

rap: Azon kívül, hogy a Mancs huszadik szülinapján játszottatok, milyen jelentősebb bulik várhatók még az ősszel?

I: Lesz egy Future Sound Of Disco bulink októberben a Rodney Hunterral és a Faze Actionnel, és egy Future Sound Of Funk parti november a Kraak & Smaa-val és a Lack Of Afróval. Decemberben talán egy elektrobuli, de szó van egy Herbaliser-koncertről is év végén.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?