Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség: Az isztambuli egyezmény ratifikációja után többé senki sem lenne egyszerűen férfi vagy nő

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 19., 11:20
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

Féltik a biológiai nemeket, a hagyományos családmodellt és az egyházi iskolákat.

Elképesztő érveléssel szólalt fel az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) elnöke az isztambuli egyezmény ratifikálása ellen. Nacsa Lőrinc szerint „rendkívül kockázatos lenne”, ha Magyarország is törvénybe iktatná az egyezményt, mely a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról szól.

Következzen néhány mondat a zseniális érvelésből:

– „Az egyezmény látszólag a nőkkel szembeni erőszak ellen lép fel, de célja valójában a hagyományos családmodell lebontása az európai államokban.”

– „Az egyezmény elvetné a biológiai nemek fogalmát és helyettük a társadalmi nemeket vezetné be a jogba: többé senki sem lenne egyszerűen férfi vagy nő, hanem a végtelen számú, mesterségesen kreált genderkategória egyikébe tartozna.”

– „Amint egy ország ratifikálja az isztambuli egyezményt, a gender, mint a társadalmi nem definíciója kötelező érvényűvé válik. Ez korlátozhatja a szülők jogát, hogy visszautasítsanak olyan iskolai órákat és tanterveket, melyben a genderről, a szexuális orientációkról vagy a transzneműségről – ezen belül akár nemátalakító műtétekről – tanítják a gyermekeket.”

–  „Az egyezmény a legnagyobb vallások házasság- és emberfogalmát megbélyegzi, mint amelyek sztereotípiákon alapuló, az iskolai tananyagban kötelezően cáfolandó dolgok, és az egyezmény alapján az egyházi iskolák sem vonhatják ki magukat a kötelező tananyagok oktatása alól.

Végül arra kérik a kormányt, ne terjesszék be a dokumentumot aláírásra, mert az „értékeinkkel ellentétes, ideológiai veszélyeket hordoz magában, relativizálná a család értékét és fogalmát”.

Két napja Törcsi Péter, az Alapjogokért Központ igazgatója is felemelte a hangját az egyezmény ratifikálása ellen, ő viszont Brüsszellel fenyegetett: a szervezet szerint ez „része az EU vonatkozó lopakodó jogalkotásának”, mondta a Hír Tv-ben. Hozzátette, az egyezményben szereplő társadalmi nem fogalma szerintük egyenesen alaptörvény-ellenes.

szerző
narancs.hu
publikálva
2017. máj. 19., 11:20
kommentek
7
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Megosztás
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 7
  Fradigege
  2017. május 21., 12:55
  Gyerekek! Ne bírkózzatok szarral, mert magatok is szarosak lesztek. Ámen.
 2. 6
  rworse
  2017. május 20., szombat 11:59
  Háziúr, háziasszony... Kézilány, cselédlány, szobalány, takarítónő, titkárnő... Tanárnő, igazgatónő...
  Társadalmi nemek. Nyelvi rasszizmus.
 3. 5
  Hóvarjú
  2017. május 20., szombat 10:27
  A magyar nyelv és a leleményes középosztály ezt a problémát már rég megoldotta az ÚRI NŐ fogalmával. Már csak a NŐI ÚR fogalmát kell bevezetni, és újra helyreáll a világrend és a kizökkent idő is.
 4. 4
  rworse
  2017. május 19., péntek 23:44
  Én már azt se tudom, fiú vagyok-e vagy lány.
 5. 3
  rworse
  2017. május 19., péntek 18:53
  Törcsi Péter? Nem Törcsi South Park véletlenül?
 6. 2
  rworse
  2017. május 19., péntek 18:50
  Nacsa Lőrinc? Nem Olivér véletlenül? :):):)
 7. 1
  barki
  2017. május 19., péntek 12:47
  Nacsa Olivér??? Nem Lőrinc véletlenül?

Komment írásához vagy regisztrálj

Adatlap

Villámnarancs

Belecsapunk.

Villámnarancs
Szerző adatlapja
Összes blog Itt

Blog

még több cikk