Zeck Julianna

  • Zeck Julianna

Zeck Julianna cikkei

„A legszemélyesebb módon”

Verset mond, költőkkel beszélget, minden úton-módon igyekszik népszerűsíteni a költészetet. Innen elindulva beszélgettünk Zoltán Áron színésszel mesterséges intelligenciáról, mesterekről és bábokról, doktori disszertációról.

„A füle botját sem”

Majdnem lehetetlen címmel könyvet írt az SZFE autonómiaharcáról Upor László. A felsőoktatás megrablásáról, a mélyállam kiépüléséről, a fő-fő fáraóról, a hatalmi visszaélések milyenségéről, és a felemelő pillanatok utáni fájdalmas tapasztalatokról is beszélgettünk vele.

„A semmibe szakadtam”  

Csernai Mihály hallgatói önkormányzati elnök volt az egyetemfoglalás idején, jelenleg a politikatudomány szak hallgatója az ELTE-n. Közben ír, sokat, sokfélét. Az egyetemfoglalásról, a kultúra állapotáról, részvételiségről és a tágabb kontextusok megértésének fontosságáról beszélgettünk.

„Azt a földet én ástam ki”

Simkó Katalin szabadúszó, akit többek között a Maladype, a Forte, a Nézőművészeti Kft., a Vádli Alkalmi Színházi Társulás előadásaiból ismerhettünk, ám egyszer csak mintha eltűnt volna. Nem lett pályaelhagyó, s nem is a független szcéna helyzete miatt került háttérbe.

Kövess minket: