50 forintért parkolhatnak a Szent János Kórház területén az ott dolgozók

  • narancs.hu
  • 2020. május 24.

Belpol

A túlzsúfoltság megakadályozása érdekében kellett bevezetniük a behajtási díjat.

„Pár nappal azután, hogy kiderült: a Szent János kórház Covid-osztályán dolgozók fizetését csökkentik, ma újabb megdöbbentő információ került a DK birtokába, ami tovább borzolhatja a kedélyeket. Kiderült, hogy nem csak a fizetésük lecsökkentésével alázzák meg a járvány frontvonalában dolgozókat, de ebből a kevés pénzből továbbra is levonják tőlük azt az összeget, amit a kórház területén való parkolásért kell fizetniük” – írja a párt közleményében.

Ezt azt jelenti, hogy amíg a veszélyhelyzet miatt a kormány mindenkinek ingyenessé tette a parkolást Budapesten, addig azoknak az embereknek, „akik erejükön felül próbálnak vigyázni ránk”, még ez a kedvezmény sem jár a munkahelyükön. „Valószínűleg nem csak a Szent Jánosban, hanem az állami kézben lévő egészségügyi intézmények legtöbbjében sem, ha ugyan nem mindegyikében” – áll a közleményben.

A DK szerint a kórházi ágyak kiürítése és a magas halálozási ráta mellett ennyi, és nem több Kásler Miklós és az Orbán-kormány történelmi érdeme: a kórházi dolgozók, orvosok, nővérek, ápolók, mentősök és a kórház tisztaságáért, a betegek ellátásáért felelős technikai személyzet megalázása fillérekért – zárul a közlemény.

Az Index megkereste a kórházat ugyanis a DK közleménye nem említ pontos napidíjat: kórház dolgozóinak naponta 50 forintot kell fizetniük a parkolásért. Az intézmény válaszában kifejti „a minimális – napi 50 forintos – behajtási díjat a túlzsúfoltság megakadályozása érdekében kellett bevezetnünk. Ha ugyanis a bent tartózkodó autók száma meghaladja a parkolóhelyek számát, akkor a szabálytalan helyen várakozók a belső betegszállítást vagy akár a mentők közlekedését is akadályoznák”.

A kórház hozzáteszi, a közeli utcákon bármikor ingyen parkolhatnak a dolgozók, ha úgy döntenek, hogy nem akarnak naponta 50 forintot fizetni azért, hogy a kórház területén parkoljanak, de „mindeddig egyetlen dolgozónk sem tette szóvá ezt a gyakorlatot”.

Figyelmébe ajánljuk