Böröcz László miniszteri biztos lett

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 7.

Belpol

A parlamentbe nem került be, de így is kapott egy kiemelkedő fizetéssel járó széket. 

Böröcz László egykori Fidelitas-elnök április harmadikán kikapott a belvárosban Csárdi Antaltól, ezért nem jutott be a parlamentbe. Nevét a szélsesebb nyilvánosság akkor ismerhette meg, amikor merészebbnél merészebb lakásprivatizációs ötlekkel állt elő a várnegyed, illetve a világörökségi területeken lévő ingatlanokkal kapcsolatban. 

A Hivatalos Értesítő szerint azonban képviselői szék nélkül is lesz mit csinálnia Böröcznek, ugyanis Gulyás Gergely Budapest világörökségi területfejlesztésének kommunikációjáért felelős miniszteri biztosává nevezte ki Böröczöt, akinek egyelőre 2024. július 31-ig tart a megbízatása. Feladatait kétfős titkárság fogja segíteni, havi fizetése pedig több mint egymillió forint lesz. 

Feladatai között szerepel majd, hogy figyelemmel kísérje az állami infrastrukturális beruházásokat és kulturális, turisztikai fejlesztéseket. Emellett a beruházásokkal kapcsolatos kommunikációs feladatokat és kapcsolatot kell tartania a világörökségi területen működő és tevékenykedő civil szervezetekkel.

A biztos együttműködik még a Budai Várnegyed, a Citadella és a visegrádi műemlék-együttes területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztossal és a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárával is. Böröcz biztos tevékenységét a Miniszterelnökséget vezető miniszter, azaz Gulyás Gergely irányítja.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk