Döme Zsuzsanna Ferencváros alpolgármestere Jámbor András és Sára Botond mellett indul a 6-os oevk-ban

  • narancs.hu
  • 2022. február 10.

Belpol

Az MKKP társelnöke azt mondta, még fontolóra vehetik a taktikai "nemindulást".

Döme Zsuzsanna, Ferencváros alpolgármestere, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) egyik alapítója, társelnöke is a VIII. kerület 6-os oevk-ban indul jelöltkéntmondta el a Józsefváros Újságnak. Ebben a Ferencváros és Józsefváros nagyobb részét magában foglaló 6-os oevk körzetben indul a fideszes Sára Botond, és az ellenzéki előválasztás nyertese, Mérce egykori főszerkesztője, a Szikra Mozgalmat megalapító Jámbor András is.

Bár korábban Kovács Gergely MKKP-elnök úgy nyilatkozott, hogy csak ott indítanak egyéni jelölteket, ahol egyértelmű a választás kimenetele, nehogy bezavarjanak a billegő körzetekben az ellenzék győzelmébe, és rajtuk múljon a kormányváltás. Döme Zsuzsanna most azt közölte, egy tagsági döntés nemrég felülírta a korábbi döntést, ezért nem figyelik, melyik a billegő körzet és melyik nem, mert ez gyakran ellentmondásos. Hanem gyűjtik és harcolnak a jelöltek az aláírásokért, és ha megvan a 71 egyéni indulónak a szükséges 500-500 ajánlása, akkor majd lehet, hogy fontolóra veszik a taktikai "nemindulásokat".

Jámbor András a hírre úgy reagált: “Köztem és Sára Botond között fog eldőlni, hogy ki nyeri a választást”. 

Az ellenzéki előválasztás jelöltje abban bízik, hogy egyéniben átszavaznak rá a kutyapárti szavazók. Mindenkit arra biztat, hogy listán is az Egységben Magyarországért mellé húzza majd be az x-et, bár mint mondta, “nem fogok sírni”, ha az MKKP bejut a parlamentbe.

(Józsefváros Újság)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk