Döme Zsuzsanna Ferencváros alpolgármestere Jámbor András és Sára Botond mellett indul a 6-os oevk-ban

  • narancs.hu
  • 2022. február 10.

Belpol

Az MKKP társelnöke azt mondta, még fontolóra vehetik a taktikai "nemindulást".

Döme Zsuzsanna, Ferencváros alpolgármestere, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt (MKKP) egyik alapítója, társelnöke is a VIII. kerület 6-os oevk-ban indul jelöltkéntmondta el a Józsefváros Újságnak. Ebben a Ferencváros és Józsefváros nagyobb részét magában foglaló 6-os oevk körzetben indul a fideszes Sára Botond, és az ellenzéki előválasztás nyertese, Mérce egykori főszerkesztője, a Szikra Mozgalmat megalapító Jámbor András is.

Bár korábban Kovács Gergely MKKP-elnök úgy nyilatkozott, hogy csak ott indítanak egyéni jelölteket, ahol egyértelmű a választás kimenetele, nehogy bezavarjanak a billegő körzetekben az ellenzék győzelmébe, és rajtuk múljon a kormányváltás. Döme Zsuzsanna most azt közölte, egy tagsági döntés nemrég felülírta a korábbi döntést, ezért nem figyelik, melyik a billegő körzet és melyik nem, mert ez gyakran ellentmondásos. Hanem gyűjtik és harcolnak a jelöltek az aláírásokért, és ha megvan a 71 egyéni indulónak a szükséges 500-500 ajánlása, akkor majd lehet, hogy fontolóra veszik a taktikai "nemindulásokat".

Jámbor András a hírre úgy reagált: “Köztem és Sára Botond között fog eldőlni, hogy ki nyeri a választást”. 

Az ellenzéki előválasztás jelöltje abban bízik, hogy egyéniben átszavaznak rá a kutyapárti szavazók. Mindenkit arra biztat, hogy listán is az Egységben Magyarországért mellé húzza majd be az x-et, bár mint mondta, “nem fogok sírni”, ha az MKKP bejut a parlamentbe.

(Józsefváros Újság)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Igor és Szása kiszabadult és gyilkolt

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.