Garázdaság miatt nyomoznak a civileket verő biztonságiak ügyében

szerző
- ngm -
publikálva
2018. ápr. 26., 12:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás

A rendőrség egy embert gyanúsítottként már ki is hallgatott.

Röviden reagált a BRFK a Narancs megkeresésére a tegnapi, Városligetnél történt esemény kapcsán. A verekedésbe torkolló konfliktus azzal kezdődött, hogy a Ligetvédők a lezárt építési terület bejáratánál, azaz közterületen folytattak állításuk szerint bejelentett, azaz teljesen szabályos demonstrációt, amikor az építési területről munka-, egész pontosan faátültető gépek akartak kijönni. A civilek ezt meg akarták akadályozni – és ezután következtek az igazán kemény jelenetek. Erről részletesen írtunk, egy demonstráló nőt a Valton biztonsági őre leütött, a nő ettől a földre zuhant. Erről felvételek is vannak.

A rendőrség utóbbi jelenetnél ott volt, meg is kérdeztük őket, hogy látják a tegnap esti történteket. „Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség gyanúja és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. Válaszadásunkig a nyomozók egy főt hallgattak ki gyanúsítottként. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel további információt a rendőrség nem ad.”

Hogy kit hallgattak ki, nem árulták el, de alighanem ő a Valton embere lehet, aki leütötte a nőt. Ezen a felvételen (1:46-tól) jól látszik, ahogy a rendőrök az ütés után kiemelik a kigyúrt férfit.

false

Az ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy mégis hogy vette magának a bátorságot egy magáncég, ez esetben a Valton, hogy közterületen rendfenntartóként, erőszakosan cselekedjen civilek ellen, miközben ott voltak a rendőrök. Akik általánosságban eddig úgy tűnik, nem találtak kivetnivalót a Valton önbíráskodásában.

szerző
- ngm -
publikálva
2018. ápr. 26., 12:04
Twitter megosztások száma
Google +1
Egyéb megosztás
Cimkék:
Ezt már olvasta?

Kommentek

Rendezés:
 1. 3
  Világos
  2018. április 26., csütörtök 15:28
  Harcolj ! -teljesitették.
 2. 2
  rworse
  2018. április 26., csütörtök 15:15
  Könnyű testű sertés.
 3. 1
  tiszapolgári
  2018. április 26., csütörtök 12:54
  Én már többször is olvastam, hogy a kidobóembereknek különféle teszteken kell átmenniük, vizsgálják az alkalmasságukat stb. Nem tudom, hogy van, de én általában olyanokkal találkozom, akik megbuktak. Ez a manusz is ilyen.

Komment írásához vagy regisztrálj

Legfrissebb Narancs

Kormányzati manőverek
Mi lesz a Corvinusszal?
Interjú a Libri vezetőivel
Halmos Ádám és Sárközy Bence a könyvkiadásról
Interjúk
Rév István, Baki Péter, Ligeti Gyuri
Tartalomjegyzék Legfrissebb Narancs

Kis-Magyarország

Kultúra