Garázdaság miatt nyomoznak a civileket verő biztonságiak ügyében

  • - ngm -
  • 2018. április 26.

Belpol

A rendőrség egy embert gyanúsítottként már ki is hallgatott.

Röviden reagált a BRFK a Narancs megkeresésére a tegnapi, Városligetnél történt esemény kapcsán. A verekedésbe torkolló konfliktus azzal kezdődött, hogy a Ligetvédők a lezárt építési terület bejáratánál, azaz közterületen folytattak állításuk szerint bejelentett, azaz teljesen szabályos demonstrációt, amikor az építési területről munka-, egész pontosan faátültető gépek akartak kijönni. A civilek ezt meg akarták akadályozni – és ezután következtek az igazán kemény jelenetek. Erről részletesen írtunk, egy demonstráló nőt a Valton biztonsági őre leütött, a nő ettől a földre zuhant. Erről felvételek is vannak.

A rendőrség utóbbi jelenetnél ott volt, meg is kérdeztük őket, hogy látják a tegnap esti történteket. „Megkeresésével kapcsolatban tájékoztatjuk, hogy az Ön által említett üggyel kapcsolatban a Budapesti Rendőr-főkapitányság XIV. kerületi Rendőrkapitánysága garázdaság vétség gyanúja és súlyos testi sértés kísérlet bűntett gyanúja miatt indított nyomozást. Válaszadásunkig a nyomozók egy főt hallgattak ki gyanúsítottként. A folyamatban lévő nyomozás érdekeire való tekintettel további információt a rendőrség nem ad.”

Hogy kit hallgattak ki, nem árulták el, de alighanem ő a Valton embere lehet, aki leütötte a nőt. Ezen a felvételen (1:46-tól) jól látszik, ahogy a rendőrök az ütés után kiemelik a kigyúrt férfit.

false

Az ugyanakkor továbbra is kérdéses, hogy mégis hogy vette magának a bátorságot egy magáncég, ez esetben a Valton, hogy közterületen rendfenntartóként, erőszakosan cselekedjen civilek ellen, miközben ott voltak a rendőrök. Akik általánosságban eddig úgy tűnik, nem találtak kivetnivalót a Valton önbíráskodásában.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.

Így válasszunk széket ülőmunkához

  • Fizetett tartalom

Az ülőmunka ugyan kényelmesnek tűnhet, viszont óriási terhet róhat az ízületeinkre és izmainkra is. Éppen ezért ajánlott egy valóban komfortos szék mellett dönteni, hogy még az igazán hosszú munkaórák után se fájjon a gerincünk vagy a derekunk. Hogyan érdemes széket választani az igényeinkhez mérten? Mutatjuk a pontos válaszokat!