Megkérdezték Orbán fiát Tusványoson, mi a szerepe a csádi misszióban

  • narancs.hu
  • 2024. július 27.

Belpol

A honvédelmi miniszter tanácsadója, egyelőre ennyit tudni. 

A tusványoson forgató 444.hu észrevette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök fia, Orbán Gáspár is a helyszínen tartózkodik. Szerették volna tőle megkérdezni, hogy mi a szerepe a csádi misszióban, illetve hogy valóban a Honvédelmi Minisztérium tanácsadójaként dolgozik-e, de nem kaptak tőle választ. A kackiás bajuszt növesztő, szalmakalapot és szemüveget viselő Orbán Gáspár szótlanul sétált mellettük, majd beült egy sötét mikrobuszba.

Orbán Gáspár századosi rangot visel, és részt vesz a csádi misszió szervezésében. A küldetést októberben jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf, melynek keretében a közép-afrikai Csádi Köztársaságba induló, 200 fős magyar katonai kontingens Csáddal határos hat országban végezhet katonai feladatokat. 

A fesztiválon egyébként Azbej Tristan, az Üldözött Keresztények Megsegítéséért felelős államtitkár újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: „Orbán Gáspár a Magyar Honvédségnek tisztje, ezenkívül a honvédelmi miniszternek a kabinetjével is kapcsolatban van, illetve tanácsokat ad”. 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk