Stílusosan reagált a Fradi celebkampányára az Újpest

  • narancs.hu
  • 2024. július 26.

Sport

Rég volt látható ennyire szép és mégis stílusos üzenet a magyar futball körül.

Ritka a kreativitás a magyar futball névre hallgató érzelmi hullámvasútban, de ha összejön, akkor azért jó látni: a Ferencváros focicsapata nem olyan rég kifejezetten nagyot szóló kampányba kezdett, aminek során az idei mezükből küldtek szét példányokat különféle ismert fradistáknak. Főleg azért volt meglepő a húzás, mert a Fideszbe ezer és ezer szálon bekötött, néha kifejezetten pártcsapatosnak tűnő klub megtisztelte például a finoman szólva sem fideszes Farkasházy Tivadart, vagy Gréczy Zsolt DK-s politikust is. A képeket persze gyorsan közzétették a közösségi médiában is, így terjesztve a befogadó fradizmust.

A Fradinak ugyebár ott van ősi riválisként az Újpest, akiket az idei évtől már teljesen a MOL pesztrál tulajdonosként, de ami még érdekesebb, hogy sikerült kreatív fricskát küldeni a 9. kerületbe a saját mezkampányukkal: ameddig a zöld-fehérek csupa privilegizált hírességet láttak el ajándék mezekkel, addig Budapest lila-fehér klubja halmozottan egyszerű, újpesti embereket ajándékozott meg. Így sikerült egészen kontrasztossá tenni a dolgot, hiszen ameddig a Fradinál Menczer Tamás, és a Megafon propagandistái büszkélkedtek el az új mezzel, addig Újpesten például Csorba Ildikó, az újpesti mentőállomás vezetője, Szabó Józsefné, újpesti ápoló, de csütörtökön például Kalocsainé Moldvai Tünde, újpesti családsegítőt lepték meg.

A klub honlapja üzenetben is finoman reflektált arra, hogy mást gondolnak a közösségről, mint riválisuk: „Újpest több mint egy városrész, több mint egy kerület Budapest északi részén. Újpest egy eszmény, egy közösség, melyet a labdarúgás iránti szerelem és az itt élők szeretete tart össze, immáron 139 éve. Ebből mindenki kiveszi a részét, van, aki többet, van, aki kevesebbet. Mi azokat akartuk most megajándékozni, akik az elmúlt évtizedekben rengeteget adtak. Köszönjük nekik az áldozatos munkájukat, amit mindannyiunkért tettek” - írták ki Facebookra.

A héten egyébként nemcsak az olimpia rajtol, hanem a labdarúgó NB I. izgalmai is megindulnak!

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk