Megnevezte öt fővárosi képviselőjét Magyar Péter

  • narancs.hu
  • 2024. július 26.

Belpol

Ötöt még biztosan kell találnia októberig a Tisza elnökének.

Ordas Eszter, Porcher Áron Somerville, Böröck-Gémes Szilvia, Barna Judit és Bovier György beül a Fővárosi Közgyűlésbe – válaszolta a 444 kérdésére Magyar Péter, hozzátéve, hogy a Tisza Párt által nyert tíz mandátum maradék tulajdonosát október 1-ig választják ki.

Az EP-választáson és a fővárosi listán is nagyon futott Tisza igazán furcsa helyzetbe került júniusban, hiszen bár a fővárosi listán 14 ember szerepelt, közülük öten az EP-be mennek, bár elvileg akár mindkét pozíciót vállalhatnák.

Magyar Péter a 444-nek azt írta, várhatóan jövő hét második felében tárgyal Karácsony Gergely főpolgármesterrel, és újra elismételte, hogy stabilan nem, de ügyek mentén együtt tudnak működni a Fővárosi Közgyűlésben mandátumot nyert többi képviselővel:  „Állandó, formális megállapodást a Tisza Párt nem köt. A Tisza Párt képviselői szakmai munkát fognak végezni, a Fővárost eddig jellemző politikai mutyiban semmilyen formában nem kívánnak részt venni.”

Ez azt jelenti, hogy Karácsonynak most minden egyezkedési képességét be kell mutatnia, hiszen szavazásonként kell szereznie úgy 16 embert, hogy abból az őt támogató DK-MSZP-Párbeszéd trió hatot tesz ki, rajtuk kívül a Tiszának tíz, a Fidesznek tíz, Vitézy Dávidnak és az MKKP-nek pedig három-három képviselője ül ott. 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk