Székely Zója indul a pódiumedzésen megsérült Kovács Zsófia helyett az olimpián

  • MTI/narancs.hu
  • 2024. július 26.

Sport

Jóváhagyták az indulást a szerencsétlen baleset után.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közlése szerint jóváhagyták Székely Zója indulását, így ő képviseli majd az országot a felemáskorláton a párizsi olimpián – írja az MTI.

A MOB és a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) azután kezdeményezte Székely nevezését, hogy Kovács Zsófia a csütörtöki pódiumedzésen megsérült. A végső szót a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, a Nemzetközi Torna Szövetség és a párizsi szervezőbizottság mondta ki.

Az MATSZ és az MOB egy korábbi pénteki közleménye szerint a tornásznak a szeptemberben keresztszalag-szakadás miatt műtött térde sérült meg, a háromszoros Európa-bajnok péntek reggel MRI-vizsgálaton vett részt a Párizsban. Az eredmény ismeretében a magyar orvosi team úgy döntött, hogy Kovács térdfájdalmai miatt nem indulhat a versenyen vasárnap.

„Az volt a feladatom, hogy a keret kiutazásáig, vagyis hétfőig legyek top formában.”

– mondta Székely a szövetség honlapján.

A tornászt péntek reggel tájékoztatották, van lehetőség a cserére, és indulhat az olimpián. Minden tőle telhetőt megtesz, hogy a lehető legjobb formáját hozza, és mentálisan is készen álljon.

„Talán a mentális része a nehezebb, hiszen sokszor napról napra, percről percre változott a helyzet, és még most is ez van. Hétfő óta is edzek, csak már nem csináltam gyakorlatokat. Ahogy megkaptam a hírt, azonnal mentem a terembe, csinálom újra a gyakikat, de ebben a sportban pár nap kiesés is sokat számít. Ma még edzés és ügyintézés vár rám, felszerelést is kapok, és holnap irány Párizs. Az élet, a sors megadta ezt a lehetőséget, szeretnék élni vele, persze jobb lett volna, ha nyugodt körülmények között tudok készülni, főleg mentálisan, de az adott szituációhoz képest így is megpróbálom a lehető legjobb gyakorlatot bemutatni.”

(Címlapképünkön: Kovács Zsófia edzés közben. Fotó: MTI/Illyés Tibor)

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk