Hétfőn kezdik bontani a Magyar Rádió egykori épületét

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 30.

Belpol

Pikó András szerint úgy kezdik el a munkát, hogy a bontási eljárás engedélye közigazgatási per alatt van.

„Hétfőn elkezdődik a Magyar Rádió épületeinek bontása és tart majd jövő tavaszig” – írja péntek reggeli Facebook-bejegyzésében Pikó András, Józsefváros polgármestere.

A hírrel kapcsolatban a Telex felidézte, Lázár János építési és közlekedési miniszter a Pázmány Péter Katolikus Egyetemmel egyezett meg a Magyar Rádió épületének lebontásáról, az egyetem ugyanis a rádió helyén, a Palotanegyedben szeretné felhúzni új campusát. A kerület polgármestere most arról írt, hogy a bontási munkálatokról Józsefváros Önkormányzatát és a Palotanegyed lakóit sem tájékoztatták. Pikó András kifogásolta „a hatalmi gőg elképesztő felelőtlenségét”, mert

úgy kezdik el bontani az épületet, hogy közben a bontási eljárás engedélye közigazgatási per alatt van, és még nem született ítélet az ügyben.

Józsefváros polgármestere szerint úgy kezdik el a bontást, hogy a rádió épületei és a környező társasházak közös szerkezeti tartóelemekkel vannak összekötve, és nem tudják, mi történhet a társasházakkal a munkálatok miatt. Pikó András posztjában mindemellett azt is megjegyezte, hogy nem végeztek el szilárdságtani és állékonysági vizsgálatok, így nem lehet tudni, hogy milyen kockázatokkal jár a bontás, robbantás nélkül elbontható-e a háborús betonbunker, illetve, hogy milyen környezeti terheléssel jár majd a beruházás. A polgármester hozzátette, azért nem tudtak beleszólni a beruházás részleteibe, mert mindenben a megrendelő Magyar Katolikus Püspöki Konferencia döntött.

Hétfőn elkezdődik a Magyar Rádió épületeinek bontása és tart majd jövő tavaszig. Erről sem a Józsefvárosi Önkormányzat,...

Posted by Pikó András polgármester on Thursday, August 29, 2024

Lázár János kedden posztolt arról, hogy „megkezdődtek és azóta is az ütemterv szerint haladnak a bontási munkálatok Magyarország egyik legnagyobb beruházásánál, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem új Campusánál.” Az elmúlt évtizedek legnagyobb iskolafejlesztésének köszönhetően a főváros VIII. kerületének közepét elcsúfító, oda nem illő lepusztult épületeket elbontjuk, a Palotanegyedet megújítjuk” – fogalmazott az építési és közlekedési miniszter, aki szerint csak így épülhet meg Magyarország „legmodernebb, mégis a környezetével harmonizáló campusa.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk