Tényleg államtitkár lett a korábbi romaügyi kormánybiztosból

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 30.

Belpol

Sztojka Attilát szeptember 1-jei hatállyal nevezték ki a Belügyminisztérium államtitkárává.

Sulyok Tamás államfő – Orbán Viktor miniszterelnök javaslatára – Sztojka Attilát 2024. szeptember 1-jei hatállyal a Belügyminisztérium államtitkárává nevezte ki – vette észre a 24.hu a friss Magyar Közlönyben.

A határozat nem meglepő, korábban ugyanis a Népszava írt arról, hogy Sztojka Attila romaügyi kormánybiztos kinevezését azért vonták vissza, mert ő lesz a romapolitikai államtitkárság vezetője, amelyhez a társadalmi felzárkózás, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) és a Társadalmi Esélyteremtési Főigazgatóság (TEF) felügyelete tartozik majd.

Sztojka Attila a 2022-es parlamenti választáson Fidesz-listáról került az Országgyűlésbe, ahol a Lungo Drom kegyvesztett elnökét, Farkas Flóriánt váltotta. Az új kormány megalakulásakor kormánybiztos lett, emellett ő a Cigány Közösségek Szövetsége (CiKöSz) elnöke is. A szervezet a június 9-én tartott országos roma nemzetiségi választáson fölényesen győzött. Sztojka Attila a megbízólevelét nem vette át, ORÖ-képviselőként az összeférhetetlenségi szabályok miatt meg kellett volna válnia parlamenti mandátumától is.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk