Könyvtáros lett a börtönben Mengyi Roland

  • narancs.hu
  • 2020. február 3.

Belpol

Mielőtt odakerült volna, nem volt ilyen pozíció a börtönben.

Könyvtárosi állást kapott a kecskeméti börtönben Mengyi Roland, a Fidesz korábbi országgyűlési képviselője - írja a 24.hu.

Mengyit különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt ítélte tavaly szeptemberben jogerősen négy év letöltendő börtönbüntetésre a bíróság.

A büntetését január közepén kezdte meg az ország legenyhébbnek tartott büntetés-végrehajtási intézetében, ahol egyágyas, lakószobának is beillő fogdákban töltik az idejüket az elítéltek.

A 24.hu úgy tudja, Mengyi úgy lett könyvtáros, hogy eddig nem volt ilyen munkakör a börtönben, a részlegében eddig egy 500-600 kötetes szabadpolcos könyvgyűjtemény darabjait olvasgathatták az elítéltek, a könyveket pedig egy szekrényben tárolták, kölcsönző rendszer nem volt, mindenki maga választhatta ki, mit szeretne magával vinni.

A munkavállalásért fizetés jár az elítélteknek. A fogvatartottak 260 forintos órabért kapnak, amivel 23-25 ezer forintot tudnak megkeresni havonta.

Figyelmébe ajánljuk

Szabadon engedték Ilaria Salist

  • narancs.hu

Hazamehet Ilaria Salis, akit azért tartóztattak le és helyeztek előzetes letartóztatásba, mert a vád szerint utcai támadásokban vett részt Budapesten.

Sok a Vitézy és sok a bizonytalanság

  • narancs.hu

Öt órakor derül ki, hány érvényes szavazat lett érvénytelennek nyilvánítva a június 9-ei főpolgármester-választáson, ám ez sem ad majd feltétlenül megnyugtató eredményt.