Mengyi Roland jól felszerelt börtönbe került

  • narancs.hu
  • 2020. január 16.

Villámnarancs

A 4 évre ítélt volt fideszes képviselő az ország legjobb, európai színvonalú börtönében van.

Mint tegnap megírtuk, Hadházy Ákos független képviselő Simonka György büntetőügyének tárgyalása apropóján írt Facebook-oldalára Mengyi Rolandról, akit tavaly jogerősen négy év börtönre ítéltek költségvetési csalás kísérlete és befolyással üzérkedés miatt.

false

Hadházy a börtönbüntetésről érdeklődött a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságánál. A válaszból kiderült: Mengyinek szombaton kellett bevonulnia a börtönbe, de nem tudni, eleget tett-e a felszólításnak.

Nos, a Blikk információi szerint Mengyi Kecskeméten, Magyarország legjobb, európai színvonalú börtönében tölti büntetését.

"Egyágyas, jól felszerelt szobák vannak. A fürdőszoba ugyan közös, de van például közös konyha, ahol főzhettünk, a hozzávalókat pedig a börtön boltjában vásárolhattuk meg" - idéz a lap egy férfit, aki korábban hónapokat töltött itt.

Mint írják, a rabok többsége reggel kisbusszal jár dolgozni, többnyire reggel 6-tól délután 2-ig tart a műszak, a munka végén pedig választható menü várja a rabokat a börtönkantinban.
A rabok szabadidejüket tévézéssel, számítógépezéssel, kártyázással, pingpongozással, vagy a könyvtárban tölthetik el. Van biliárdasztal, konditerem, sakk- és angolszakkör és még kertészkedni is lehet.

Neked ajánljuk