Leállt a termelés, inkább oltanak a Mercedesnél

  • narancs.hu
  • 2021. április 26.

Belpol

A kecskeméti autógyár megint nem kapott alkatrészt.

Világszerte akadozik az alkatrészellátás az autóiparban, az egyes félvezető komponenseket gyártó beszállítók vannak bajban, emiatt leállt a termelés a kecskeméti Mercedes-gyárban. A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. közzé tette, hogy  a helyzethez alkalmazkodva a 17. naptári hétig, május 2-ig módosította termelési programját.

A kényszerű szünetben az új modell gyártásának előkészítésével, karbantartással foglalkoznak, és több oltópontot is kialakítottak az üzemben.

A dolgozóknak felajánlják a koronavírus elleni védőoltást.

Ez idő alatt is a szokásos munkaidőkeret érvényes, a dolgozók megkapják az alapfizetésüket, és a nekik járó juttatásokat – írja a hvg.hu.

Januárban tíz napra ugyanígy leállt a termelés a kecskeméti üzemben, akkor is alkatrészhiány miatt. Ez az autóipari vállalat más üzemeit is érintette.

A Daimler AG tavaly márciusban a koronavírus-járvány miatt megszakította a gyártást európai telephelyein, Kecskeméten is.  A munka akkor április végén indult újra, először egy műszakban.

A 4400 embernek munkát adó kecskeméti Mercedes-gyár a nehézségek ellenére tavaly több mint 160 ezer autót gyártott, árbevétele 3,4 milliárd euró volt. 2019-ben 190 ezer autó készült Kecskeméten, és 3,7 milliárd eurós árbevételt könyvelt el az üzem.

 

Figyelmébe ajánljuk