Medgyessy Péter: „Az idő fogja Orbán leváltását megoldani”
medgyessy.jpg

Medgyessy Péter: „Az idő fogja Orbán leváltását megoldani”

  • narancs.hu
  • 2017. november 7.

Belpol

Az ellenzék alkalmatlan a győzelemre a volt miniszterelnök szerint.

Medgyessy Péter az Indexnek adott interjújában arról beszélt, hogy 2018-ban minden valószínűség szerint Orbán Viktor és a Fidesz fogja megnyerni a választásokat, igaz nem kétharmaddal. A volt miniszterelnök szerint „Orbán Viktor érdeme, hogy sok mindenre ráérez abból, ami a világban körülöttünk folyik“. Ilyen volt például a migrációs válság, aminek lényegét Orbán korán felismerte, és kerítés felhúzásával jó választ is adott rá.

„A kerítésnél nem lett volna jobb ötletem“ – tette hozzá Medgyessy, aki szerint a közmunkaprogram felfuttatása is egy nagyon jó ötlet volt Orbántól.

A jó intézkedések mellett azért is lehet magabiztos Orbán, mert az ellenzék az elmúlt hét évet elpocsékolta.

„Azt látom, hogy az ellenzéki vezetők mind saját magukat és a saját pártjukat építik, és nem a választások megnyerésével, a Fidesz legyőzésével vannak elfoglalva. Mintha fel is adták volna 2018-at.”

Éppen ezért „az idő fogja Orbán leváltását megoldani, nem az ellenzék” Medgyessy szerint. Ugyanakkor a teljes összefogással talán megszorongatható a Fidesz, de ehhez szükség van a Jobbikra is.  „Ha az ellenzék nagyon elszánt, hogy le akarja váltani a kormányt, akkor matematikailag csak a Jobbikkal lehetséges.” Annál is inkább, mert Medgyessy szerint a Jobbik ma már nem tekinthető antiszemita, kirekesztő, cigányellenes pártnak.

Viszont nem Vona Gábor, hanem Szél Bernadett lehet az, aki majd eséllyel küzdhet meg Orbán Viktorral. „Jó a kisugárzása. Nyitott ember, megnyerő személyiség, és egy új légkört, levegőt tud hozni, mert egy nő másképp látja a világot, és Magyarországra nagyon ráférne, hogy egy nő, egy asszony vezesse. ”

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.